Nurmijärven lukiot etäopetukseen – avoimet päiväkodit ja nuorisotilat suljetaan

Porvoon kaupunki on investoinut viimeisten vuosina merkittävästi erilaisiin kohteisiin mm. oppilaitosrakentamiseen, mutta kaikki tulevat investoinnit on priorisoitava erittäin tarkasti, kirjoittaja linjaa. Outi Paappanen
Riikka Jokinen

Riikka Jokinen

Nurmijärven lukion Kirkonkylän ja Rajamäen toimipisteet ja yksityisen Arkadian yhteislyseon oppilaat siirtyvät etäopetuksen ensi viikolla.

Nurmijärven kunnan julkaiseman tiedotteen mukaan Nurmijärven lukion Kirkonkylän ja Rajamäen toimipisteiden opiskelijoiden etäopetus alkaa tiistaina 1. joulukuuta ja jatkuu tiistaihin 22. joulukuuta asti.

– Ratkaisulla pyritään mahdollistamaan opiskelijoille osa arviointiviikon toteutuksesta lähiopetuksessa ja jotta etäopetusjärjestelyiden käytännön toteutukset saadaan suunniteltua ja järjesteltyä ennen etäopetukseen siirtymistä kokonaisuudessaan, tiedotteessa kerrotaan.

Arkadian yhteislyseon opiskelijoiden etäopetus alkaa puolestaan maanantaina 30. marraskuuta ja jatkuu niin ikään joululomaan asti.

Arkadian yhteislyseon verkkosivuilla julkaistussa tiedotteessa myös kerrotaan, että kaikki opiskelijat voivat tilata lounaskassit viikoilla 50 ja 51. Lisätietoa tilauksesta koulun verkkosivuilta.

Koronatilanne vaikuttaa myös syksyn ylioppilasjuhliin. Arkadian yhteislyseon tiedotteen mukaan syksyn ylioppilasjuhliin ei voida nykyisten määräysten mukaan ottaa edes lakitettavia ylioppilaita. Suunnitelmissa on, että rehtori julistaa syksyn ylioppilaat striimin välityksella.

Wanhojen tanssien järjestelyissä on puolestaan otettu Arkadiassa tuumaustauko.

– Tanssien ajankohta ja järjestäminen suunnitellaan uudestaan kun tiedämme tammikuun tilanteen.

Sekä Nurmijärven lukion että Arkadian yhteislyseon lukiolaisille kerrotaan tarkemmista ohjeistuksista Wilman välityksellä.

Peruskoulujen 1.–9. luokilla opetus jatkuu myös tästä eteenpäin lähiopetuksena. Myös esiopetus ja alkuluokkatoiminta jatkuvat normaalisti. Päiväkodit pitävät myös ovensa auki. Myös iltapäivätoiminta jatkuu normaalisti.

Sen sijaan Nurmijärven kunnan avoin päiväkotitoiminta ja Maaniitun ohjattu leikkipuistotoiminta suljetaan 30.11.–18.12. Kerhotoiminta kuitenkin jatkuu normaalisti. Varhaiskasvatuksen huoltajille tiedotetaan asiasta Päikky-järjestelmän kautta.

Myös Nurmijärven kunnan nuorisotilat suljetaan 28.11.–18.12. Kunnan nuorisopalvelut on kuitenkin läsnä sosiaalisen median kanavissa.

Nurmijärvellä on myös jatkossakin voimassa vahva maskisuositus. Kaikissa Nurmijärven kunnan toimipisteissä asioivien (mukaan lukien päiväkodit) on suositeltavaa käyttää kasvomaskia. Kunta velvoittaa myös kaikkia työntekijöitään käyttämään maskia.

Kunta on myös jo aiemmin suosittanut kasvomaskin käyttöä taksin kuljettajille, matkustajille ja koulukuljetusoppilaille.

Myös peruskoulun 7.–9. luokkien oppilaat ovat käyttäneet kasvomaskeja koulupäivän ajan maanantaista lähtien.

Rajoitukset tiukkenevat Nurmijärvellä – kuntoportaat, tekojäärata, kirjastot ja monet muut paikat suljetaan

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut