Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Avi kieltää yli 10 hengen yleisötilaisuudet Hus-alueella ja Päijät-Hämeessä, poikkeuksena lakisääteiset kokoukset

Aluehallintovirasto (avi) kieltää yli 10 hengen yleisötilaisuudet sekä sisällä että ulkona pääkaupunkiseudulla, Hus-alueella ja Päijät-Hämeessä.

Enintään 10 hengen tilaisuuksia voi kuitenkin järjestää, jos noudatetaan "ehdottoman tarkasti ja kaikilta osin Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä".

Enintään 10 hengen tilaisuuksista tulisi avin mukaan järjestää ainoastaan aivan välttämättömimmät kokoontumiset, kuten lakisääteiset ja sääntömääräiset yhtiöiden ja yhdistysten kokoukset. Kokouksia suositellaan järjestettäväksi etäyhteydellä aina kun se on mahdollista.

– Ei ole tarkoitus, että huvitilaisuuksia tai muita yleisötilaisuuksia järjestettäisiin tämän pohjalta. Tämä on nimenomaan näiden lakisääteisten kokousten vuoksi tehty. kertoi Etelä-Suomen aluehallintoviraston terveydenhuoltoyksikön päällikkö Mikko Floréen pääkaupunkiseudun koronanyrkin tiedotustilaisuudessa.

Määräykset eivät koske jatkuvaa toimintaa tai yksityistilaisuuksia.

Muokattu 27.11.2020 kello 13.40: Kärkeä korjattu: avi kieltää yli 10 hengen tilaisuudet ja enintään (ei yli) 10 hengen tilaisuuksia voi järjestää noudattamalla THL:n ja OKM:n määräyksiä. Lisätty tieto, että kokouksia suositellaan järjestettäväksi etäyhteydellä.