Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juuri nyt | Lasten ja nuorten ryhmäliikunta jatkuu ulkotiloissa – kaikkia ulkoliikuntapaikkoja ei suljeta

Nurmijärven kunta rajoittaa harrastustoimintaa ja jatkossa ainoastaan lasten ja nuorten ulkona ryhmässä tapahtuva harrastaminen on mahdollista. Samalla kunta muuttaa aiempaa päätöstään ja pitää osan ulkoharrastuspaikoista avoinna, Nurmijärven kunta kertoo tiedotteessaan.

Päätökset perustuvat alueen terveysviranomaisen Keusoten 27.11. antamiin suosituksiin ja rajoituksiin.

Kaikki alle 20-vuotiaiden organisoitu harrastustoiminta (mukaan lukien taiteen perusopetus) keskeytetään sisätiloissa. Keskeytys tarkoittaa kaikkea ryhmässä tehtävää harrastustoimintaa. Harrastustoimintaa suositellaan mahdollisuuksien mukaan harjoittamaan etämuotoisena.

Tiedotteen mukaan Nurmijärven kunta haluaa kuitenkin mahdollistaa lasten ja nuorten harrastustoiminnan. Alle 20-vuotiaiden harrastustoiminta voikin yhä jatkua ulkona jo aiemmin myönnetyillä vuoroilla.

Kilpailuja, otteluita tai sarjatoimintaa ei järjestetä, eikä uusia vuoroja myönnetä. Koululiikunta toteutetaan ulkona ja koulun tiloissa.

Päätöksestä johtuen seuraavat kunnan harrastuspaikat ovat edelleen käytössä: Klaukkalan tekonurmi, Rajamäen tekonurmi ja Klaukkalan kuntoportaat. Pukukopit ja huoltorakennukset pidetään suljettuina. Keusoten suositus velvoittaa kuitenkin kuntaa sulkemaan Kirkonkylän tekojääradan.

Kunnan 26.11. tekemää päätöstä on täsmennetty Keusoten 27.11. annettujen suositusten ja rajoitusten pohjalta. Nurmijärven kunta suosittelee yksityisten toimijoiden noudattavan samoja rajoituksia.

Kaikki sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset on kielletty määräajaksi kuitenkin siten, että korkeintaan 10 henkilön yleisötilaisuuksien ja kokouksien järjestäminen sallitaan. Edellytyksenä on, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja THL:n antamaa ohjetta.

Korkeintaan 10 hengen tilaisuuksista tulisi kuitenkin järjestää vain ehdottoman välttämättömät, kuten lakisääteiset yhtiökokoukset ja yhdistysten kokoukset, ja näissäkin tulee hyödyntää etäyhteyksiä aina kun se on mahdollista.

Rajaukset ovat voimassa 30.11.–18.12.2020. Päätöksen asiassa tekee Etelä-Suomen aluehallintovirasto.

Nurmijärven kunta viestii suosituksista ja rajoituksista aina, kun tilanne muuttuu.