Näin uudet rajoitukset vaikuttavat Nurmijärvellä – perinteinen ilotulituskin perutaan

Kuvituskuva. Riitta Ketola
Riikka Jokinen

Riikka Jokinen

Nurmijärven kunta tiedotti viime perjantaina keskeyttävänsä kaiken organisoidun harrastustoiminnan sisätiloissa.

Keusoten antamiin suosituksiin ja rajoituksiin pohjautuva päätös astui voimaan maanantaina 30. marraskuuta ja on voimassa 18. joulukuuta asti.

Aiemmin Nurmijärvellä rajoitettiin jo aikuisten ryhmäharrastustoimintaa, mutta nyt myös alle 20-vuotiaiden lasten ja nuorten sisätiloissa tapahtuva harrastustoiminta, myös taiteen perusopetus, on keskeytetty.

Nurmijärvellä harrastustoimintaa suositellaan mahdollisuuksien mukaan harjoittamaan etämuotoisena.

Esimerkiksi Nurmijärven tanssiopisto on siirtynyt maanantasita alkaen etäopetukseen.

– Etäopetukseen osallistutaan samalla tavoin Zoomin kautta kuin tähänkin asti hybridiopetuksessa, tanssiopistosta ohjeistetaan.

Myös tanssiopiston toimisto palvelee etänä. Toimistossa vierailut eivät ole toistaiseksi mahdollisia.

Myös Nurmijärven musiikkiopisto on siirtynyt etäopetukseen.

– Mitään lähiopetusta ei järjestetä ja kaikki yleisötilaisuudet on peruttu, Nurmijärven musiikkiopiston julkaisussa kerrotaan.

Niin ikään Nurmijärven Opiston, Nurmijärven kuvataidekoulun ja Jukolan musiikkikoulun lasten ja nuorten ryhmäopetus ja yksilötunnit sekä aikuisten yksilötunnit ovat siirtyneet etäopetukseen. Aikuisten ryhmäopetus keskeytettiin ja siirrettiin etäopetukseen tai muulla tavoin toteutettavaksi jo aiemmin.

Nurmijärven kunnan liikuntapalveluiden kaikki aikuisliikunnan tunnit, myös ulkoliikunta, sekä lasten liikunnan tunnit on lopetettu tämän kauden osalta.

Maanantaina voimaan astuneilla harrastustoiminnan rajoituksilla sekä muun muassa yleisötilaisuuksien rajoituksilla on myös muita vaikutuksia.

Nurmijärven Uutiset kertoi jo viime viikolla, että elokuvateatteri Kino Juha on jo keskeyttänyt elokuvateatteritoiminnan 18. joulukuuta asti.

Myös tiloissa toimiva kahvila on toistaiseksi suljettuna.

Myös muun muassa Krannilan asukasyhdistys on jo kertonut, ettei uudenvuodenaatoksi suunniteltua perinteistä ilotulitusta tänä vuonna järjestetä lainkaan.

– Jos tilanne sallii, niin harkitsemme ilotulituksen toteutusta ensi vuonna, esimerkiksi hiihtolomaviikolla. Tällä hetkellä emme uskalla ottaa tilaisuuden järjestämiseen liittyvää riskiä, asukasyhdistyksestä kerrotaan.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut