Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oppilaille tuli mahdollisuus kiittää opettajaa napinpainalluksella – 3 000 kiitosta heti ensimmäisenä päivänä

Kun oppilaille annetaan mahdollisuus kiittää opettajaansa helposti, he myös tekevät niin. Tämän voi päätellä siitä, että kun digitaalisen oppimateriaalin kustantaja Studeo toi oppimisalustalleen Kiitä opea -napin, kiitoksia kertyi heti ensimmäisenä päivänä yli 3 000.

Ensimmäisen viikon aikana kiitoksia kertyi jo yli 10 000 ja kiitoksia tulee edelleen. Studeon tiedotteen mukaan kiitoksen on saanut jo yli 1 400 opettajaa eri puolella Suomea.

– Toivoimme Kiitä opea -napin tuovan hyvää mieltä, mutta emme odottaneet näin isoa suosiota. On ollut mieltä lämmittävää kuulla opettajien ja oppilaiden palautteita. Tämä osoittaa, että koulumaailmassa halutaan jakaa kiitoksia. Me vain madalsimme kiitoksen kynnystä, Studeon toimitusjohtaja Jukka Meklin sanoo yhtiön tiedotteessa.

Studeon oppimateriaaleja käyttää yhtiön mukaan tällä hetkellä runsaat 5 000 opettajaa ja 80 000 oppilasta sekä opiskelijaa.

Kiitosnapissa on mahdollisuus lähettää sekä valmiiksi muotoiltuja kiitoksia että henkilökohtaisia viestejä.

Valmiiksi muotoiltujen kiitosten suosituin on ollut “Kiitos kiinnostavasta tunnista!” ja toiseksi suosituin “Kiitos, kun olet reilu!”.

Kyllä lämmitti mieltä.

Opettaja Raija Anttila

Henkilökohtaisissa viesteissä on kiitetty muun muassa siitä, että tunneilla ei ole tylsää ja siitä, että ilmapiiri tunneilla on hyvä.

Helsingin Kuvataidelukiossa työskentelevä Raija Anttila kertoo saaneensa palautteista jopa lisää työmotivaatiota.

– Lauantaiaamuna oli vähän nihkeä tunne alkaa pisteyttää oppilaiden harjoituksia, mutta kun huomasin pyytämättä ja yllättäen tulleet kiitokset ylänurkassa, niin ei voi kun nöyrästi ajatella, että onpa minulla upea ammatti. Tämä ajatus ei ole viime aikoina ollut mitenkään vallitseva, joten kyllä lämmitti mieltä, Anttila kertoo Studeon tiedotteessa.

Kiitä opea -napin julkaisu on osa Studeon Kiitos koulu -kampanjaa. Kiitos ope -nappi on ollut niin suosittu, että se jätetään oppimisalustalle myös kampanjan jälkeen.

Studeon ja teknologiayritys Dr.AI:n tutkimuksen mukaan koulusta käytävä keskustelu on edelleen enimmäkseen positiivista, mutta negatiivisen puheen määrä on lisääntynyt. Tutkimusta varten tekoäly kävi läpi yhteensä 276 986 peruskouluun liittyvää twiittiä ja analysoi koulusta käytävää keskustelua Suomessa vuoden 2019 alusta 18. syyskuuta 2020 asti.

Kiitollisuutta esiintyy erityisesti opettajia kohtaan, ja erityinen kiitoksen aihe oli opettajien venyminen kevään etäopetusjakson aikana. Kiitosta saavat myös lapset, oppitunnit ja yksittäiset koulut.