Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Onko mitään parempaa kuin hevoset ja taide? – eläinlääkäri Johanna Vaurio-Teräväisen valokuvia yhteisnäyttelyssä Helsingissä

Hevonen – tuo ylväs ja elegantti eläin on ollut kautta aikain rakastettu ja kuvattu kohde taiteissa. Sillä on vahva symbolinen merkitys voiman, vapauden ja vallan vertauskuvana, mutta lisäksi eläimen rooli ihmiskunnan kehityksessä, ihmisen apurina ja toverina, on kiistaton.

Nurmijärveläiselle eläinlääkäri-valokuvaaja Johanna Vaurio-Teräväiselle ja hänen askolalaiselle kollegalleen, eläinlääkäri-taidemaalari Heidi Wirgentiukselle, hevoset ovat yhteinen rakkaus.

Sen vuoksi hevoset ovat pääosassa myös ensi viikolla Helsingissä avautuvassa Vaurio-Teräväisen ja Wirgentiuksen yhteisnäyttelyssä.

Taidesalonki Piirrossa joulukuun ajan esillä oleva näyttely rakentuu Wirgentiuksen vahvoista öljyvärimaalauksista sekä Vaurio-Teräväisen tunnelmallisista valokuvista.

Teoksissa esiintyy myös elämää hevosten ympäriltä: hevosihmisiä, maisemia kotimaasta ja Islannista ja naisfiguureita.

Teoksista kuvastuu molempien taiteilijoiden syvä arvostus hevosia, luontoa ja elämää kohtaan.

Hevosen voimakas ja intensiivinen läsnäolo rauhoittaa.

Molemmilla taiteilijoilla on myös omia hevosia. Perttulassa asuvalla Vaurio-Teräväisellä on ollut jo vuosikymmeniä oma ponilauma pihassaan ja Wirgentiuksella on puolestaan tällä hetkellä kaksi suomenhevosta.

Vaurio-Teräväinen on nurmijärveläisille tuttu paitsi valokuvaajana, niin etenkin eläinlääkärinä, sillä hän pyörittää Klaukkalassa Taikatassu eläinlääkäriasemaa. Vaurio-Teräväinen myös opiskelee Tampereella Visuaalisen Viestinnän Instituutissa.

Vuonna 2019 hänet palkittiin Finnish Photo Awardsissa Lapsikuvasarjassa hopealla.

Taiteilijat kohtasivat ensimmäisen kerran, kun Wirgentius pyysi saada käyttää Johanna Vaurio-Teräväisen valokuvaa maalauksensa referenssikuvana. Ajatus yhteisnäyttelyn pitämisestä jäi itämään ja nyt se toteutuu Taidesalonko Piirrossa 1.–30.12.

”Hevosia ja muuta elämää” – maalauksia ja valokuvia, näyttely 1.–30.12. Taidesalonki Piirto, Uudenmaankatu 7, Helsinki. Avoinna ti-pe 11–18, la-su 11–16, joulunajan poikkeusaukiolot: la 19.12. ja su 20.12. 11–18, ma 14.12. 15–19 ma 21.12. 11–19. Johanna Vaurio-Teräväisen kotisivut: johannavauphotography.com, Heidi Wirgentiuksen kotisivut: heidiwirgentius.fi