Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tallink vetää Victoria I:n liikenteestä – "Matkustajamäärät ovat niin pieniä"

Tallink keskeyttää matkustaja-autolautta Victoria I:n liikennöinnin sekä Helsinki-Tallinna- että Tallinna-Tukholma-Riika-Tukholma-Tallinna-reitillä 1. tammikuuta 2021 alkaen. Victoria I on tehnyt lokakuusta lähtien viikonloppuristeilyjä vain Suomesta lähteville matkustajille Helsinki-Tallinna-reitillä. Alus on syksystä lähtien liikennöinyt myös kahdella väliaikaisella reitillä tarjoten lisää rahtikapasiteettia Viron ja Ruotsin välillä. Alus on tarjonnut ainoan väliaikaisen meriliikennereitin Tukholman ja Riian välillä, kerrotaan tiedotteessa.

Päätös liikennöinnin keskeyttämisestä tehdään, sillä liikennöinti Viron, Ruotsin ja Latvian välillä on taloudellisesti kannattamatonta nykyisessä pandemiatilanteessa ja matkustajamäärät ovat jälleen laskeneet tiukentuneista matkustusrajoituksista johtuen.

– Joudumme jälleen valitettavasti keskeyttämään tärkeän meriyhteyden näiden maiden välillä. Matkustajamäärät ovat niin pieniä, koronavirustilanne on pahentunut ja matkustusrajoitusten odotetaan kestävän jonkin aikaa, joten liikennöintiä on mahdotonta jatkaa ilman merkittäviä tappioita, kertoo Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene.

Tallink Siljan asiakaspalvelu on yhteydessä kaikkiin asiakkaisiin, joiden matkoihin päätös vaikuttaa. Tämänhetkisen suunnitelman mukaan Victoria I palaa Helsinki-Tallinna-reitille tekemään viikonloppuristeilyjä 19. helmikuuta 2021 alkaen.

Alkuvuonna 2021 on mahdollista edelleen tehdä viiden tunnin ostosristeily Tallinkin Megastarilla tai Starilla. Ruotsiin on mahdollista matkustaa Turusta Ahvenanmaan kautta.