Keusote sulki avoneuvolat ja ehkäisyneuvolat koronatilanteeseen vedoten – myös neuvolan ja kouluterveydenhuollon lääkärintarkastukset ovat ruuhkautuneet

Koronapandemian vuoksi Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän terveyspalvelut ovat ajoittain ruuhkautuneet ja työntekijöitä on jouduttu siirtämään väliaikaisesti toisiin työtehtäviin. Tämä on johtanut siihen, että neuvolan ja kouluterveydenhuollon lääkärintarkastukset ovat ruuhkautuneet.

Neuvolassa on priorisoitu alle 1-vuotiaiden tarkastukset sekä raskaana olevat. Ruuhkautumista on paikoitellen tullut leikki-ikäisten tarkastuksissa. Kaikki tarkastukset tullaan toteuttamaan ja leikki-ikäisiä kutsutaan tarkastukseen heti kun lääkärinvastaanottoaikoja vapautuu.

– Mikäli sinulla on huolta lapsesi kehityksestä tai muusta, ole yhteydessä terveydenhoitajaan, Keusoten tiedotteessa ohjeistetaan.

Lisäksi koronatilanteesta ja -rajoituksista johtuen Keusoten avoneuvolatoiminta ja avoin ehkäisyneuvolatoiminta on toistaiseksi keskeytetty 1.12.2020 alkaen. Toimintaa on niissä vain ajanvarauksella.

Keusote ohjeistaa, että äitiys- ja lastenneuvolan asiakas voi varata ajan lyhyelle neuvolakäynnille neuvolan puhelinpalvelusta 019 226 0128.

Ehkäisyneuvolan asiakas voi varata ajan lyhyelle avoimen ehkäisyneuvolan käynnille puhelinpalvelusta 019 226 0129.

Keusote suosittelee sote-palveluissa ensisijaisesti etäpalvelujen käyttöä.

– Niissä tapauksissa, joissa läsnäkäynti on välttämätön, suosittelemme paikalle tuloa vain ennakkoyhteydenoton jälkeen, ja juuri ennen sovittua aikaa, sekä seuraamaan ohjeistuksia paikan päällä, Keusoten tiedotteessa kerrotaan.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut