Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kulttuurivaikuttaja Veijo Baltzarin oikeudenkäynti alkaa – Pitkä lista vakavia syytteitä, uhreja seitsemän

Oikeudenkäynti Veijo Baltzaria, 78, vastaan alkaa huomenna perjantaina 4. joulukuuta Helsingin käräjäoikeudessa.

Tunnettua kulttuurivaikuttajaa syytetään hyvin vakavista rikoksista, muun muassa useasta törkeästä ihmiskaupasta, törkeistä raiskauksista ja törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Lisäksi on perusmuotoisia raiskauksia, ihmiskauppa, raiskauksen yritys ja pakottamisia seksuaalisiin tekoihin.

Kaikkiaan syytekohtia on 12 ja uhreja syyttäjän tiedotteen mukaan 7.

Epäillyistä rikoksista varhaisimmat ovat tapahtuneet vuonna 2004 ja tuoreimmat 2019. Tapahtumapaikkoja ovat Helsinki, Raasepori, Kuopio ja Rautalampi.

Kahta naista syytetään avunannosta muun muassa törkeään ihmiskauppaan.

Oikeudenkäynti alkaa perjantaina valmisteluistunnolla.

Pääkäsittely alkaa keskiviikkona 9. joulukuuta ja jutun käsittelypäiviä on varattu aina ensi vuoden maaliskuun 31. päivään saakka.

Oikeus on tehnyt väliaikaisen päätöksen, että kaikki käsittelyt valmisteluistuntoa myöten pidetään yleisöltä suljettuna ja kaikki oikeudenkäyntiasiakirjat ovat salaisia. Oikeus perustelee salauspäätöstä sillä, että käsittelyssä tulee esiin erityisen arkaluontoisia asioita asianomistajien eli uhrien yksityiselämästä.

Oikeus päättää asiakirjojen ja oikeuskäsittelyn julkisuudesta lopullisesti käsittelyn aikana.