Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nurmijärven poliisiaseman pihalta löytyi epäilty räjähde – yksi otettu kiinni, epäillään myös tulipaloista

Poliisi on ottanut yhden henkilön kiinni epäiltynä Nurmijärvellä sunnuntain 29. marraskuuta ja keskiviikon 2. joulukuuta välisenä aikana tapahtuneista epäillyistä rikoksista.

Poliisin julkaiseman tiedotteen mukaan henkilön epäillään sytyttäneen useita tulipaloja kunnan alueella ja asettaneen räjähteeksi epäillyn esineen Nurmijärven poliisiaseman läheisyyteen.

Keskusrikospoliisi johtaa räjähteeseen liittyvän rikoksen tutkintaa, Itä-Uudenmaan poliisi puolestaan johtaa epäiltyihin tuhotöihin liittyvää tutkintaa.

Poliisi kertoo tiedotteessaan selvittävänsä parhaillaan Nurmijärven poliisiaseman maanantaisia tapahtumia.

Alue oli eristettynä usean tunnin ajan poliisin toiminnan turvaamiseksi.

Itä-Uudenmaan poliisilaitos teki tuolloin tarkastuksia poliisiaseman edustalla ja sisätiloissa.

– Tehtävä poliisiasemalla liittyi siihen, että aseman pihalta löytyi epäilty räjähde. Räjähteen laatua ja sen teknisiä ominaisuuksia tutkitaan parhaillaan. Rikosnimike tarkentuu tutkinnan edetessä, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Tiia Grönberg Keskusrikospoliisista.

Keskusrikospoliisi johtaa tapauksen tutkintaa siksi, että räjähde löytyi poliisiaseman läheisyydestä, mutta yhteistyö Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen kanssa on ollut asian selvittämisessä tiivistä.

Poliisin mukaan yksi henkilö on otettu kiinni rikoksesta epäiltynä keskiviikkona 2. joulukuuta.

Henkilö on epäiltynä myös Nurmijärvellä viikonlopun ja alkuviikon aikana tapahtuneisiin tulipaloihin. Epäiltyjen tuhotöiden osalta tutkintavastuu on Itä-Uudenmaan poliisilaitoksella.

Poliisi ei tutkinnan tässä vaiheessa vielä kommentoi sitä, onko epäilty poliisille entuudestaan tuttu.

– Kolme tulipaloista tapahtui Nurmijärvellä aamuyöllä 29.11. ja poliisi tutkii niitä kaikkia epäiltyinä tuhotöinä. Lisäksi aamuyöllä 2.12. Nurmijärvellä tapahtui rikos, jota tutkitaan epäiltynä törkeän tuhotyön yrityksenä. Pelastuslaitoksen yksiköt saivat tulipalot rajattua ja sammutettua nopeasti eivätkä palot päässeet leviämään, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Markku Lylykangas Itä-Uudenmaan poliisilaitoksesta.

Esitutkinta poliisiaseman tapahtumien ja epäiltyjen tuhotöiden osalta jatkuu tiiviissä yhteistyössä.

LUE UUDEMPI UUTINEN TÄSTÄ ALTA:

Lisätietoa Nurmijärvellä tapahtuneista rikoksista: Epäilty yritti polttaa myös Nurmijärven kirkon