Nurmijärven kirkko ja siunauskappeli säästyivät ilman isoja vahinkoja – toiminta jatkuu

Vuonna 1793 käyttöönotettu Nurmijärven kirkko säästyi vaurioilta tuhopolttoyrityksessä. Riitta Ketola

Riikka Laine

Nurmijärven seurakunta on päässyt jatkamaan toimintaansa normaalisti viime päivien tuhopolttoyrityksistä huolimatta.

Kirkonkylän hautausmaalla sijaitseva siunauskappeli yritettiin sytyttää tuleen sunnuntaina 29.11. aamuyöllä. Nurmijärven kirkko joutui puolestaan tuhopolttoyrityksen kohteeksi varhain keskiviikkona.

Kirkkoherra Ari Tuhkanen on kuitenkin kiitollinen, että siunauskappelin osalta tuli ei juurikaan levinnyt ja kirkkoon ei tullut ollenkaan vaurioita.

– Siunauskappelin vauriot ovat suhteellisen vähäiset ja kappelin toiminta on jatkunut normaalisti. Kirkon kohdalla oli suuri Jumalan varjelus siinä, että tuli ei ollenkaan päässyt tarttumaan kirkkorakennukseen. Seurakunnan elämään tuhopolttoyrityksillä ei näin ollen ollut käytännön merkitystä, Tuhkanen kertoo.

Vaikka käytännön vaikutuksia toimintaan ei ole ollut, niin Tuhkanen myöntää, että tapahtumat ovat järkyttäneet laajasti.

– Kirkonkin arvo on monella tapaa mittaamaton. Paitsi hengellisessä mielessä yhä uusille sukupolville korvaamattoman kallis, niin Nurmijärven kirkko on ilman muuta kulttuurihistoriallisesti koko Nurmijärven tärkein rakennus. Ja Nurmijärven kirkko on myös Suomen kauneimpia kirkkoja. Toki jo Aleksis Kivikin tuotannossaan kuvaa Nurmijärven kirkkoa. Ilman muuta myös Nurmijärven siunauskappeli on osa Nurmijärven historiaa ja perheiden elämäntarinoiden jatkumoa, Tuhkanen sanoo.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut