Taavi Vartian ohjaaman Pertsan ja Kilun ensi-ilta siirtyy jälleen – luvassa tammikuussa

Pertsaa ja Kilua kuvattiin viime kesänä. Ella Karttunen
Riikka Jokinen

Riikka Jokinen

Nurmijärveläisen Taavi Vartian käsikirjoittaman ja ohjaaman ja Nelonen Median levittämän Pertsa ja Kilu -elokuvan ensi-ilta siirtyy tiukentuneiden rajoitusten vuoksi tammikuulle 2021.

Pertsa ja Kilu saa ensi-iltansa elokuvateattereissa 15. tammikuuta.

– Vallitsevan koronatilanteen ja muuttuneiden rajoitusten vuoksi joudumme valitettavasti siirtämään Pertsan ja Kilun ensi-illan tammikuulle. Toivotaan, että tilanne olisi silloin hieman parempi, ja elokuvateatterit pystyisivät pitämään ovensa auki ympäri Suomen, Nelonen Median kotimaisten elokuvien päällikkö Antti Luusuaniemi kommentoi tiedotteessa.

Vielä marraskuussa Nelonen Media tiedotti, että Pertsan ja Kilun ensi-ilta siirtyy marraskuulta joulukuulle. Nyt siis tuli jälleen muutos suunnitelmiin.

Uuden ajan Pertsa ja Kilu seikkailuelokuva kaiken ikäisille. Se on kertomus rohkeudesta, kekseliäisyydestä ja mielikuvituksen vimmaisesta voimasta. Ennen kaikkea elokuva on energiaa uhkuva tarina siitä, kuinka ystävyys ja rehellisyys aina lopulta voittavat ja auttavat selviytymään yli karikkojen.

Vauhdikas ja merellinen elokuva perustuu Väinö Riikkilän nuorisoromaaniin Pertsa ja Kilu – Viimeiset Kaanit.

Elokuvan on ohjannut ja käsikirjoittanut Taavi Vartia. Pertsaa ja Kilua näyttelevät Olavi Kiiski ja Oskari Mustikkaniemi. Elokuvan muissa rooleissa nähdään Suomen eturivin näyttelijöitä mm. Anu Sinisalo, Mimosa Willamo, Elias Westerberg, Turkka Mastomäki, Elsa Saisio, Ville Myllyrinne, Hannes Suominen sekä Veeti Kallio.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut