USU: Luottokorttivelka vähentynyt merkittävästi

Suomalaisten kotitalouksien luottokortti- ja tilivelat ovat vähentyneet korona-aikana lähes ennätyksellisen matalalle tasolle, kertoo Uutissuomalainen. Asia selviää Suomen Pankin tilastoista. Lokakuun lopussa suomalaisilla oli vakuudetonta luottokortti- ja tilivelkaa 4,22 miljardia euroa. Vielä tammikuussa, jolloin lainakanta lähti jyrkkään laskuun, velkaa oli 4,64 miljardia euroa.

– Aikaisemmin luottokortilla ostettiin isoja ostoksia, maksettiin lennot, hotellit ja majoitukset. Tänä vuonna nämä ostokset puuttuvat käytännössä kokonaan tilastoista, maksupalvelutarjoaja Netsin maajohtaja Sirpa Nordlund sanoo.

Suomalaiset ovat lyhentäneet luottokortti- ja tilivelkojaan koronavuoden aikana siis 420 miljoonalla eurolla. Luottokortti- ja tilivelkaa on viimeksi ollut nykymäärää vähemmän kesäkuussa 2013. Myös muiden kulutusluottojen kasvu on pysähtynyt kuluvan vuoden aikana.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut