Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Klaukkalan Demareille uusi puheenjohtaja – kaipaavat Klaukkalan kehittämiseen pitkän tähtäimen suunnitelmaa

Klaukkalan Demarit ry piti syyskokouksen ja samalla päätettiin henkilövalinnoista vuodelle 2021. Jerry Latva on luotsannut Klaukkalan Demareita puheenjohtajan roolissa kuluneet viisitoista vuotta ja päätti, että on aika antaa puheenjohtajan rooli eteenpäin. Latva jatkaa kuntapoliittista työtään Klaukkalan Demareiden hallituksen jäsenenä.

Klaukkalan Demareiden uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Marko Heinonen ja varapuheenjohtajaksi Janine Fager-Jokisalo. Sihteerinä jatkaa Raija Träff.

Lisäksi hallitukseen valittiin Maire Suomi, Harri Lepolahti, Pertti Lehti ja Ismo Uusitalo. Varajäseniksi hallitukseen valittiin Timo Pirttijärvi ja Tuula Pesola.

Piirikokousedustajaksi vuodelle 2021 valittiin Janine Fager-Jokisalo ja hänen varaedustajanaan toimii Harri Lepolahti.

Kokouksen päätteeksi keskusteltiin kunnan palveluverkkosuunnitelmasta ja NUUKA-ohjelmasta sekä Klaukkalan alueen kehittämisestä. Kokousväki totesi, että Klaukkala on kasvava taajama, jonne tulisi laatia pitkän tähtäimen suunnitelma, jossa olisi huomioitu uudet asuinalueet ja sitä myötä kasvavat liikennevirrat sekä alueiden viihtyisyys.

– Vanha-Klaukan alueen valmistuminen, uusi S-Market ja palveluverkkosuunnitelmassa mainittu uusi suurpäiväkoti tuovat lisäliikennettä Lepsämäntielle ja Lepsämäntien ja Klaukkalantien solmukohtaan, jonka vuoksi liikenteen suunnitteluun tulisi jo tässä kohtaa kiinnittää erityistä huomiota, demarit pohtivat.

Asukkaita tulisi osallistaa enemmän.

He olivat myös sitä mieltä, että Klaukkalan alueen asukkaita tulisi osallistaa enemmän oman asuinalueensa suunnitteluun.

Yhteistä huolta herätti NUUKA-ohjelmassa mainitut leikkaukset etenkin lasten ja nuorten osalta sekä Kissankellon allasavustuksen leikkaaminen. Klaukkalan Demarit olivat yhtä mieltä siitä, että kunnan talous ei kohene leikkauksilla ja kurjistamisella. Koulutuksen, varhaiskasvatuksen ja sosiaali- ja terveyspalveluiden leikkaamisella on kauaskantoisia vaikutuksia.

– Kestävä tapa kunnan talouden tasapainottamiseen pitkällä aikavälillä on rakenteiden ja toimintatapojen uudistaminen, investointien hillitseminen sekä riittävästä tulorahoituksesta huolehtiminen. Riittävästä tulorahoituksesta huolehtiminen tarkoittaa sitä, että kuntaa tulisi kehittää niin, että Nurmijärvi on houkutteleva asuinkunta mm. lapsiperheille myös jatkossa, sekä houkuttelemalla kuntaan lisää yrityksiä lisäämällä tonttitarjontaa hyvien kulkuyhteyksien varrelta.