Kirkon tuhopolttoa yrittänyt yritti sytyttää tulipalon myös hautausmaalla – poliisi jatkaa rikossarjan selvittelyä

Kuvituskuva. Arkisto
Taina Joutsen

Taina Joutsen

Itä-Uudenmaan poliisi ja keskusrikospoliisi ovat jatkaneet Nurmijärven Kirkonkylällä toissa viikonloppuna ja viime viikolla tehtyjen kuuden rikoksen tutkintaa, joihin kuuluvat muun muassa räjähteeksi epäillyn esineen asettaminen Nurmijärven poliisilaitoksen läheisyyteen sekä Nurmijärven kirkon tuhopolttoyritys.

Tutkinnan edetessä on selvinnyt, että myös Nurmijärven hautausmaalla sijainneeseen ulkorakennukseen murtauduttiin aamuyöstä 2.12. aikomuksena polttaa rakennus. Lisäksi rakennuksesta varastettiin kaasupullo, joka löytyi myöhemmin ulkorakennuksen lähistöltä.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus vangitsi todennäköisin syin kaikkiaan kuudesta rikoksesta epäillyn 23-vuotiaan nurmijärveläismiehen viime perjantaina. Miestä epäillään kahdesta tuhotyöstä, jotka on tehty sunnuntaina 29.11. sekä törkeästä henkeen tai terveyteen kohdistuvan rikoksen valmistelusta, törkeästä tuhotyön yrityksestä ja tuhotyön yrityksestä ja varkaudesta, jotka kaikki tapahtuivat keskiviikkona 2.12.

Keskusrikospoliisi johtaa tutkintaa räjähteeksi epäillyn esineen asettamisen osalta, koska räjähde löytyi Nurmijärven poliisiaseman läheisyydestä. Epäiltyjen tuhotöiden osalta tutkintaa johtaa Itä-Uudenmaan poliisi.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut