Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kivistön palvelukeskittymän toteutus edistyy nyt vauhdilla – "Hyvältä näyttää"

Vantaan Kivistön keskustaan rakennettava palvelukeskittymä on saanut vihdoin tuulta purjeisiin.

Tilat toteuttaa Lehto Tilat Oy, jonka kanssa Vantaan kaupunki on käynyt neuvotteluja terveysaseman, kirjaston, nuoriso- ja kulttuuritilojen sekä asukaspalvelutilojen vuokrasopimuksesta syksyn ajan. Neuvotteluita on lisäksi käyty maanvuokrasopimuksesta pysäköintialuetta varten ja toteutussopimuksesta, johon liittyy muun muassa bussiterminaalin paikka.

Terveysaseman ja kaupunkikulttuurin tilaohjelmia on nyt päivitetty uuden väestöennusteen mukaiseksi. Kivistön suuralueella on tällä hetkellä noin 15 363 asukasta ja vuonna 2030 heitä arvioidaan olevan 26 590.

Tekninen lautakunta on hyväksynyt tilojen vuokrasopimukset.

Maanvuokrasopimus ja toteutussopimus ovat menossa kaupunginhallituksen hyväksyttäviksi.

Kivistön projektijohtaja Gilbert Koskela kertoo, että palvelukeskittymän toteutuminen on nyt edennyt kovalla tahdilla.

– Hyvältä näyttää, hän iloitsee.

Tavoitteena on, että rakennuslupaa palvelukeskittymälle, johon tulee kaupungin palveluiden lisäksi tiloja muun muassa päivittäistavarakaupalle, ravintoloille, kuntosalille ja erikoisliikkeille, haetaan ensi huhtikuussa. Jos asiat sujuvat kitkatta, rakentaminen voi alkaa ensi kesänä.

Koskela kertoo, että rakentaminen vie noin 18 kuukautta. Tällä aikataululla palvelukeskittymä voitaisiin avata vuoden 2022 joulukauppaan.

Lehto Tilojen aluejohtaja Henri Mämmi ei vieläkään paljasta, mitä liikkeitä palvelukeskittymään olisi tulossa.

– Yksittäisiä liikkeitä ei kerrota, koska asiat ovat kesken.

Hän sanoo, että ensin odotetaan kaupungin hyväksyvän sopimukset.

– Palvelukeskittymä etenee hyvin, Mämmi muotoilee.

Kivistön kasvavaan kaupunginosaan on yritetty saada kauppakeskusta ja kaupungin palveluita jo vuosia. Vihdoin kesän lopulla hanke nytkähti eteenpäin, kun kaupunki haki toteuttajia avoimella ilmoittautumismenettelyllä.