Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juttua päivitetty | Yksi tasaluku on rajapyykki, jonka jälkeen koronakuoleman riski kasvaa – Koronapotilaita nyt sairaaloissa enemmän kuin keväällä

Sairaalahoitoa tarvitsee nyt selvästi useampi koronapotilas kuin keväällä, vaikka otettaisiin huomioon se, että keväällä testattiin vähemmän. Näin sanoi trategiajohtaja Liisa-Maria Voipio-Pulkki sosiaali- ja terveysministeriöstä (STM) ministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) torstaiaamuisessa tilannekatsauksessa.

– Ilmaantuvuus ei missään tapauksessa ole laskenut. Joukkoaltistumisia on edelleen raportoitu 15 sairaanhoitopiirissä. Jostain on tullut tietoa, että joukkoaltistumisten henkilöiden lukumäärä olisi kuitenkin jo laskenut, Voipio-Pulkki sanoi.

– Nyt ollaan veitsenterällä ja lähipäivät kertovat sen, mihin suuntaan ollaan menossa.

Hus vähentää kiireetöntä hoitoa koronapotilaiden tieltä – Koronapotilaitakin siirretään jo muualle teho-osastolle

Koronajäljitys ruuhkautui Helsingissä, tavoiteltavia voi olla jopa 1000 päivässä – Näin kaupunki vastaa karanteenikritiikkiin: "Aiemmat linjauksemme olivat liian laveat"

Sekä sairaanhoidon kuormitus että tautiin kuolleiden määrä on noussut viime aikoina huomattavasti, totesi ylilääkäri Taneli Puumalainen THL:sta..

Kuolleisuuden nousu liittyy hoivakotien tartuntaryppäisiin.

Epidemian ja sairastuneiden ikäluokkamuutos näkyy Puumalaisen mukaan viime päivien aikana. Kun vanhemmat ikäluokat sairastuvat, se johtaa sairaalahoidon tarpeen kasvuun ja kun vanhimmat ikäluokat sairastuvat, kuolleisuus kasvaa.

– 70 vuotta vaikuttaisi olevan se raja, että sen jälkeen riski menehtyä sairauteen nousee huomattavasti, Puumalainen sanoi.

Kasvomaskeissa on isoja eroja, yksi tyyppi eroaa edukseen koronaviruksen torjunnassa – VTT:n tutkimusprofessori: "Kaappaa myös pienempiä viruksia kantavia hiukkasia eli aerosoleja"

Näin erilaiset koronaepidemian kehityskulut vaikuttaisivat sairaanhoitoon ja talouteen – "Erityisen haitallista olisi ajautua pakon edessä voimakkaisiin rajoituksiin"

Sairaus ei ole pelkästään Uudenmaan ongelma.

– Kehityskulku on ollut kaikkialla Suomessa sama. Tilanne on hankaloitunut useilla sairaanhoitopiireillä.

Tehohoidon tarve kuitenkin painottuu Voipio-Pulkin mukaan Uudellemaalle.

Puumalaisen mukaan rajoitustoimet ovat hidastaneet epidemiaa ja Suomessa on onnistuttu välttämään epidemian hallitsematon paheneminen, jollainen on nähty monessa muussa Euroopan maassa.

Yle: Kännykkädata paljastaa, että ihmiset liikkuvat lähes yhtä paljon kuin ennen koronaa

Hän suositteli, että joulua vietettäisiin nyt kotosalla eikä lähdettäisi sukuloimaan.

Muokattu 10.12.2020 kello 10.55: Lisätty tieto, että Puumalaisen mukaan Suomessa on onnistuttu estämään epidemian hallitsematon paheneminen. Kello 11.06: muutettu tiedotustilaisuuden ajankohta "juuri meneillään olevasta" "torstaiaamuiseksi".

"Pyydä joulupukkia jättämään lahjasäkki ulos" – Nyt tuli valtion virallinen vinkkilista koronajouluiluun

Kaupoissa asioidaan edelleen paljon ilman suojia – S-ryhmän kampanjassa maskiasiat otetaan puheeksi asiakkaiden kanssa

"Rajoitukset on tehty päättäjien poliittisen uran nostetta varten" – tapahtuma-alan toimija vertaa Suomea Ranskaan: "En voi käsittää"