Ruori vaihtui kauhaan – Julmahovista voi tilata vaikka illallisen kahdelle

Mona Zilliacus kiittelee paikallisia ystäviään yrityksen perustamisessa saamastaan avusta. Taina Joutsen
Taina Joutsen

Taina Joutsen

– Yksi pääideoistani on se, että ruoan voi tilata pienemmällekin porukalle, vaikka illallisen kahdelle, kertoo toukokuussa Julmahovi Oy:n Klaukkalaan perustanut Mona Zilliacus.

Yhden naisen yrityksessään Zilliacus valmistaa ruokaa lounaaksi sekä kaikenlaisiin tilaisuuksiin. Klaukkalan alueella tilaukset kuljetetaan maksutta kotiovelle asti. Julmahovin ruoat valmistetaan Zilliacuksen kotinsa yhteyteen rakennuttamassa elintarvikekeittiössä.

– Haluan tehdä jotakin uutta ja erilaista ja helpottaa ihmisten arkea. Moni on tehnyt keväästä asti kotona töitä. Kun voi tilata kotiruokaa lounaaksi, ei tarvitse lähteä ulos syömään tai tehdä itse ruokaa, Zilliacus kertoo.

Yrityksen hittituotteeksi ovat nousseet vuokaruoat, joiden avulla perheet ratkaisevat kerralla koko viikon ruokapulmat. Vuokaruoista asiakaskunnan ehdottomia suosikkeja ovat lasagne ja kaalilaatikko. Annosruoista maistuvat lihapullat ja muusi, smetanakirjolohi sekä härkäruukku. Illanistujaisiin halutaan usein ruokaisia salaatteja.

Zilliacus on myös kehittänyt juhlapyhiin liittyviä ateriapaketteja, esimerkiksi isänpäivä- ja itsenäisyyspäiväpaketin.

– Jouluksi asiakkailta on tullut kyselyä pienistä jouluruoka-annoksista, jos vaikka viettää joulua kahdestaan ja haluaa syödä varsinaista jouluruokaa vain yhdellä aterialla, Zilliacus kertoo.

Hän kehittikin tähän tarkoitukseen joulun miniruokalistan, joka on jo saanut kiitosta asiakkailta.

Mona Zilliacus ehti kypsytellä pitkään Julmahovin tyyppisen yrityksen perustamista.

– Ensimmäinen korona-aalto sai minut ajattelemaan, että yritykseni voisi hyötyä koronasta ja toisaalta korona-aika voisi hyötyä yrityksestäni, Zilliacus kuvailee Julmahovi Oy:n syntyä.

– Toisaalta korona on edesauttanut yrityksen aloittamisessa, toisaalta ei. En osannut kuvitella, kuinka moneen asiaan epidemia vaikuttaa, hän jatkaa ja nostaa esimerkiksi yrityksen pankkitilin perustamiseen liittyneet vaikeudet. Keväällä Zilliacukselle nimittäin ilmoitettiin pankista, ettei yritysasiakkaita oteta vastaan ennen syksyä, koska kaikki henkilökunta tarvitaan hoitamaan yksityishenkilöiden lainajärjestelyjä. Tiliasia kuitenkin järjestyi samoin kuin muutkin koronan viivästyttämät asiat.

Nyt Mona Zilliacuksen ajatukset liikkuvat jo koronan jälkeisessä ajassa, esimerkiksi kesäkahvilan perustamista kotipihalle.

– Pihalla voisi myös olla kesällä kokoustoimintaa ja tynnyrisaunasta haaveilen, palju olisi jo valmiina, Zilliacus miettii.

Hän toivoo myös yritystoiminnan laajenevan niin, että voisi palkata avukseen yhden työntekijän.

Lisätiedot: www.julmahovi.fi

Mona Zilliacus

Merikapteenista kokiksi ja yrittäjäksi

Mona Zilliacuksella on merikapteenin koulutus. Äidiksi tultuaan hän jäi maihin puolison jatkaessa merillä työskentelyä.

Zilliacus on työskennellyt muun muassa Helsingin telakalla ja Väylävirastossa. Merikapteenille on kuitenkin hänen mukaansa vähän töitä maissa.

– Kavereiden ihmetellessä että kuinka sinä nyt rupesit kokkaamaan olen vastannut, että en osaa muuta kuin ajaa laivaa tai tehdä ruokaa, niistä piti valita, Zilliacus nauraa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut