Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tartuntamäärien kasvu taittui –  "Toivomme, että kaikki jaksavat vielä pinnistää joulun ja uudenvuoden aikana"

Korona: Uudet suositukset tuntuvat purevan Keusoten alueella. Hyvinkään sairaalassa on ollut tällä viikolla enimmillään viisi koronapotilasta.

Koronatilanteen pahentuminen näyttää taittuneen Keusoten alueella. Koronaviruksen ilmaantuvuus on viimeisen kahden viikon ajalta 72 tartuntaa 100 000 asukasta kohti, kun pahimmillaan se oli jopa 95 tartuntaa.

– Tämä on todella hieno asia ja kertoo siitä, että suosituksia on alettu tosissaan noudattaa. Siitä iso kiitos asukkaille, iloitsee Keski-Uudenmaan sotekuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen.

– Nyt toivomme, että kaikki jaksavat vielä pinnistää joulun ja uudenvuoden aikana ja suojaavat huolellisesti itsensä ja läheisensä, hän jatkaa.

Vaikka tilanne on parantanut, on mahdollista, että nykyisiä suosituksia tullaan jatkamaan vuodenvaihteen yli. Laitinen-Parkkosen mukaan tilannetta seurataan päivittäin.

Koronarokotteita on näillä näkymin odotettavissa alkuvuodesta. Koronaan liittyviä varotoimia ja suojautumista on kuitenkin jatkettava pitkälle ensi vuoteen.

Keusoten alueella tehdyistä koronatesteistä positiivisia on tällä hetkellä noin kaksi prosenttia. Noin kolmannes tartuntaketjuista jää selviämättä.

Alueen sairaaloissa on Laitinen-Parkkosen mukaan nostettu valmiustasoa.

Tällä viikolla Hyvinkään sairaalan vuodeosastoilla on ollut hoidossa 2–5 koronapotilasta päivästä riippuen. Hyvinkään sairaalassa ei ole tällä hetkellä koronan tehohoitopotilaita.

Tilanne saattaa kuitenkin muuttua, sillä tehohoitopaikat ovat täyttymässä Helsingin yliopistollisessa sairaalassa. Hus-alueen koronapotilaiden hoito on keskitetty Hyksiin.

– Pandemian vaikeutuessa on meillä eskalaatiosuunnitelma, joka mukaan Hyvinkään sairaala ottaa vastaan 1–2 tehopotilasta, pääosin omalta alueelta, kertoo Hyvinkään sairaalan johtava lääkäri Anna-Maija Tapper.