Keusote pohtii ensi viikolla suositusten ja rajoitusten jatkoa –  "Edelleen syytä noudattaa"

Kuvituskuva. Marja Tarvainen/Arkisto

Riikka Laine

Nurmijärvellä oli perjantaina koko epidemia-ajan synkin päivä tartuntamäärissä mitattuna.

Vaikka alkuviikko näytti jo siltä, että voimassa olevat rajoitukset purevat, niin perjantaina tuli Nurmijärvellä ilmi 12 uutta koronatartuntaa.

Lisäksi todettiin kolme uutta joukkoaltistumista koronavirukselle.

Keusote muistuttikin perjantaina illalla tiedotteessaan, että koronasuosituksia ja rajoituksia on edelleen syytä noudattaa.

Nurmijärven kunta asetti marraskuun lopussa useita rajoituksia Keusoten ja muiden terveysviranomaisten ohjeistuksesta mm. kokoontumisiin ja yleisötilaisuuksiin.

Esimerkiksi kaikki ryhmäharrastustoiminta keskeytettiin, yleisötilaisuudet peruttiin, uimahallit suljettiin, tekojää suljettiin ja kirjastot siirrettiin toimimaan vain noutoperiaatteella. Tämän hetkisen tiedon mukaan rajoitukset ovat voimassa perjantaihin 18.12. saakka.

– Suositusten jatkosta tehdään päätöksiä ensi viikolla ja ne viestitään keskiviikkona 16.12, tiedotteessa kerrotaan.

Keski-Uudenmaan sotekuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen sanoi jo aiemmin terveysviranomaisten toivovan, että kaikki jaksavat vielä pinnistää joulun ja uudenvuoden aikana ja suojaavat huolellisesti itsensä ja läheisensä.

Lisäksi hän totesi olevan mahdollista, että nykyisiä suosituksia tullaan jatkamaan vuodenvaihteen yli.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut