Isoniitun koulussa altistumisia koronavirukselle – kolmas tapaus Nurmijärven kouluissa tällä viikolla

Isoniitun koulussa on noin 500 oppilasta 1-9-vuosiluokilla. Riikka Laine

Riikka Laine

Klaukkalassa Isoniitun koulussa on todettu altistumisia koronavirukselle.

Koululla on ollut koronapositiiviseksi todettu henkilö keskiviikon 9.12. ja perjantain 11.12. välillä.

Keusoten tiedotteen mukaan koululla on kuitenkin käytetty kasvomaskeja, joten altistuneiden määrä on vähäinen.

Keusote asettaa altistuneet kotikaranteeniin ja ottaa henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneisiin. Huoltajat saavat tarkemmat ohjeet koulun Wilma-järjestelmän kautta.

Kyseessä on kolmas koronatapaus Nurmijärven kouluissa tällä viikolla. Perjantaina Keusote tiedotti joukkoaltistumisesta Mäntysalon koulussa ja Nurmijärven Yhteiskoulussa.

Lisäksi samaan aikaan tiedotettiin joukkoaltistumisesta Kirkonkylän päiväkodissa, joka toimii esiopetuksen yksikkönä.

Joulukuussa koronatartunta ja joukkoaltistuminen on todettu myös Nurmijärven lukion Rajamäen toimipisteessä.

Isoniitun koulussa koronatartuntoja on todettu kerran aikaisemmin tänä syksynä. Joukkoaltistuminen todettiin Isoniitun koulussa syyskuussa.

Toimi näin, jos epäilet tartuntaa

Keusoten tiedotteessa muistutetaan, että mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuilta osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Keusoten alueen asukkaat voivat tehdä koronavirusoirearvion ja varata ajan koronavirusnäytteenottoon osoitteessa www.koronabotti.hus.fi. Koronavirustestiin Keusoten alueella pääsee myös Nettipalvelun kautta osoitteessa www.keusote.fi/nettipalvelu tai soittamalla Koronahoitopuhelimeen p. 019 226 0099.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut