Korona-altistumisia todettu koulussa Tuusulassa ja Nurmijärvellä – Keusote tiedotti kahdeksasta uudesta tartunnasta

Keusoten alueella on sunnuntain aikana todettu kahdeksan uutta koronavirustartuntaa. Tartunnoista neljä on peräisin Hyvinkäältä, kolme Nurmijärveltä ja yksi Tuusulasta. Tartuntojen kokonaismäärä on nyt 1034.

Järvenpäässä on todettu Keusoten alueelta tartuntoja eniten, 268 kappaletta. Nurmijärvellä on todettu 250, Hyvinkäällä 237, Tuusulassa 175, Mäntsälässä 80 ja Pornaisissa 24 tartuntaa.

Keusoten mukaan sunnuntain tartuntojen lähteet ovat ulkomailta ja työpaikoilta. Lisäksi mukana on jatkotartuntoja perhepiiristä.

Keusote tiedotti sunnuntaina lisäksi kahdesta uudesta korona-altistumistapauksesta.

Tuusulassa Jokelan yläkoulussa on ollut koronapositiiviseksi todettu henkilö 8.–9.12. Koulussa on käytetty kasvomaskeja, joten altistuneiden määrä on Keusoten mukaan vähäinen.

Nurmijärvellä Isoniitun koulussa on ollut koronapositiiviseksi todettu henkilö 9.-11.12. Myös Isoniitun koululla on käytetty kasvomaskeja, joten altistuneiden määrä on vähäinen.

Altistuneet asetetaan kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Keusoten infektio- ja tartuntatautiyksikkö on henkilökohtaisesti yhteydessä altistuneisiin. Huoltajat saavat tarkemmat ohjeet koulun kautta.

Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuilta osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Koronavirustartunnan oireita ovat esimerkiksi lämpöily, kuume, yskä, päänsärky, lihaskipu, kurkkukipu, nuha, hengenahdistus, haju- tai makuaistin menetys, pahoinvointi, ripuli ja poikkeava väsymys.

Mainos: Intelligent Banker Aps

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut