Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kylänpään asemakaavan muutos etenee – kerros- ja rivitalot eivät toteutuneet, tilalle omakotitontteja

Asemakaavan muutos Rajamäen uudella Kylänpään asuinalueella etenee.

Nurmijärven kunnan tekninen johtaja Jouko Lehtonen on päättänyt tuoreessa viranhaltijapäätöksessään hyväksyä Metsolankaarta koskevan asemakaavan muutosehdotuksen ja asettaa sen nähtäville 30 päivän ajaksi.

Asemakaavan muutokseessa on kyse siitä, että uudelle Kylänpään asuinalueelle, Metsolankaaren varteen, on kaavoitettu voimassa olevassa asemakaavassa asuinkerros- ja rivitalojen korttelialueita.

Tontit eivät kuitenkaan ole nykyisellä kaavamerkinnällä toteutuneet odotetulla tavalla.

Asemakaavan muutoksen tarkoituksena on osoittaa toteutumattomat korttelialueet osittain erillispientalojen korttelialueeksi, joille on alueella voimassa olevan kaavan mukaista käyttötarkoitusta enemmän kysyntää. Lisäksi eteläisimmässä korttelissa käyttötarkoitusta tarkistetaan mahdollistamaan laajemmin erilaisia toteutustapoja.

Aloitteen asemakaavan muuttamisesta on tehnyt Nurmijärven kunta, joka on myös alueen maanomistaja.

Vireilletuloaineisto ja asemakaavaluonnos pidettiin nähtävillä 9.4.–11.5.2020. Aineistosta saatiin kolme lausuntoa ja yksi mielipide, joihin on laadittu vastineet. Palautteen perusteella asemakaavamuutoksesta on laadittu ehdotus.

Asemakaava on vaikutuksiltaan vähäinen ja sen hyväksyy asemakaavoitus- ja rakennuslautakunta. Alustavasti asemakaavan muutos hyväksytään alkuvuodesta 2021.