Lopentien ja Hangontien risteyksen kauppapaikalle ei kannatusta – kaupallinen tarjonta mieluummin Röykän keskustaan

Kuvituskuva. Päivi Tuovinen
Taina Joutsen

Taina Joutsen

Elinvoimalautakunta ei lämpene Nurmijärven Perussuomalaisten valtuustoryhmän aloitteelle alustavan kaavavarauksen tekemisestä Lopentien ja Hangontien risteykseen myöhempää kauppapaikka-alueen kaavoitusta varten.

Lautakunnan vastausesityksen mukaan päätavoitteena Valtatien 25 kehittäminen välillä Nurmijärvi–Hyvinkään itäinen ohikulkutie - aluevaraussuunnitelmassa on ollut selvittää pääteiden ja muun tie- ja katuverkon kehittämisen periaatteet palvelutasopuutteiden poistamiseksi. Tämä tarkoittaa suorien tonttiliittymien poistamista Hangonväylältä ja yksityisliittymien vähentämistä.

Aluevaraussuunnitelman mukaan Hangonväylän ja Lopentien eritasoliittymää rakennetaan ramppi Hanko–Hyvinkään suunnan liikenteelle. Nykyinen ramppi palvelisi jatkossa Hyvinkää–Hanko suunnan liikennettä. Uusi ramppi sijoittuisi Lopentien länsipuolelle ja Hangonväylän etelä puolelle. Matka Lopentieltä esitetylle kauppapaikalle olisi noin kolmen kilometriä.

Elinvoimalautakunnan mukaan kaupallisen tarjonnan kehittyminen Röykän keskustassa palvelisi parhaiten röykkäläisiä. Seuraavaksi aloitetta käsitellään kunnanhallituksessa ja sen jälkeen valtuustossa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut