Matti Vanhaselle Vuoden alkiolainen teko 2020 -palkinto – onnittelukukkien sijaan Nurmijärvellä kasvatettu joulukuusi

Nurmijärven Keskustan puheenjohtaja Juuso Jaakola-Siimes luovutti Vuoden alkiolainen teko 2020 -palkinnon Matti Vanhaselle. Esa Lahtela ojensi Vanhaselle itse kasvattamansa joulukuusen. Paikalla oli myös Salla Jaakkola-Siimes. Paula Huhtala

Paula Huhtala

Nurmijärven Keskusta palkitsi Vuoden alkiolainen teko 2020 -palkinnolla Matti Vanhasen pitkäaikaisesta ja merkittävästä työstä isänmaan ja kotikunnan hyväksi. Nurmijärven Keskusta yllätti Vanhasen 2. joulukuuta hänen rakennustyömaallaan. Onnittelukukkien sijasta hänelle ojennettiin Nurmijärvellä kasvatettu joulukuusi.

– Vuoden alkiolainen teko -palkinnon perusteet ovat mittavat, onhan Matti Vanhanen tehnyt pitkän ja vaikuttavan poliittisen uran. Hän on ollut muun muassa Suomen pääministerinä kahdesti, Suomen Keskustan puheenjohtaja seitsemän vuotta ja kansanedustajana yli 20 vuotta. Hän on ollut koko poliittisen uransa ajan mukana myös kuntapolitiikassa kotikunnassaan, Nurmijärven Keskustan puheenjohtaja Juuso Jaakkola-Siimes perustelee valintaa.

Sitoutumisesta ja tahdosta yhteisten asioiden hoitamiseen kertoo Jaakkola-Siimeksen mukaan myös yllättäen eteen tullut pyyntö siirtyä eduskunnan puhemiehen tehtävästä valtiovarainministeriksi.

– Vanhanen otti tehtävän vastaan ja hoitaa sitä pitkän poliittisen kokemuksen tuomalla ammattitaidolla. Hän asetti yhteisten asioiden hoidon omien asioidensa edelle, Jaakkola-Siimes sanoo.

Vuoden alkiolainen teko -palkinto myönnetään vuosittain Nurmijärven Keskustan 100-vuotisjuhlarahastosta. Vuoden alkiolainen teko voi olla kulttuuriteko, keskustelunavaus, määrätietoinen toiminta aatteellisesti kestävän tavoitteen toteutumiseksi tai pieni ihmisten arkeen vaikuttava selkeä parannus.

Siinä voi välittyä yhteisvastuullisuus tai köyhän asialla oleminen, suvaitsevaisuuden ja sivistyksen edistäminen, yrittäjyyteen kannustaminen tai yksilöiden auttaminen sen kaikissa muodoissa.

Myös ympäristöystävällinen teko voi täyttää vuoden alkiolaisen teon edellytykset. Vuoden alkiolaisen teon tekijä voi olla yksityinen kansalainen tai ryhmä.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut