Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pro-pomolla iso huoli huomisesta – korona aiheuttaa seuralle roimasti taloudellista tappiota

SB-Pron liiganaisten kotiottelut jatkuvat neljän viikon tauon jälkeen, kun Klaukkalaan saapuu lauantaina tamperelainen Koovee ja sunnuntaina turkulainen FBC Loisto. Yleisöä Arkadia-halliin ei koronarajoitusten vuoksi oteta.

– Kun pelaamme tyhjälle katsomolle, menetämme niin sanotun kuudennen kenttäpelaajan, jonka kannattajamme ovat luoneet halliin, harmittelee SB-Pron puheenjohtaja ja liiganaisten joukkueenjohtaja Janne Raatikainen.

– Koronan myötä tulee myös roimasti taloudellista tappiota. Viime kaudella katsojakeskiarvomme oli noin 250, nyt syyskaudella alle puolet siitä. Ilman yleisöä pelatessa menetämme myös kahviotuotot, jotka ovat meillä lipputulojakin suuremmat, Raatikainen jatkaa.

– Mutta liigaseurat ovat yksimielisiä: pelejä halutaan pelata, ja niin kauan niitä pelataan kuin se on mahdollista.

Kotiottelujen kokonaistuotot ovat SB-Prolla normaalisti suuremmat kuin naisten F-liigajoukkueilla keskimäärin.

– Johtuen nimenomaan kahviotuotoista, sillä osalla seuroista ei ole peleissään omaa kahviomyyntiä tai se ei tility joukkueelle, Raatikainen selventää.

– Kahviotuotot ovat hyvin olennainen osa budjettiamme. Sponsoritulotkin ovat koronan vuoksi laskeneet selvästi viime kaudesta. Olemme pyrkineet kuittaamaan taloudellista alijäämää joukkueen kanssa tehdyillä talkoilla, mutta sillä on suora vaikutus harjoittelun jaksottamiseen, mikä ei ole ihannetilanne huippu-urheilussa. Joudumme lisäksi pohtimaan, miten hyvitämme tyhjälle katsomolle pelattavat ottelut kausikorttilaisillemme, Raatikainen luettelee.

– Mutta suurin huoli ei nyt ole raha, vaan lasten ja nuorten harrastusten keskeytyminen. Toivottavasti kukaan ei menetä rajoitusten aikana innostusta harrastukseensa, vaan palaa aikanaan oman lajinsa pariin.

SB-Pron liiganaisilla on pelillisiäkin huolia. Ennen ottelutaukoa SB-Pro hävisi kotonaan Turun Palloseuralle 3–5 ja vieraissa Porvoon Salibandyseuralle peräti 8–2. Sarjasijoitus on vasta neljäs, kun 13 ottelusta on irronnut vain seitsemän voittoa. Se on kaikkea muuta kuin SB-Prolta on totuttu näkemään.

– Peliesitykset ovat olleet erittäin ailahtelevia. Seurajohto on keskustellut ongelmista valmennuksen ja pelaajien johtoryhmän kanssa hyvässä hengessä, Raatikainen kertoo.

Omalta osaltaan kuvioita ovat sotkeneet pelaajien koronakaranteenit, vaikka tartuntoja ei ole joukkueessa ollut yhtään. Varsinkin Ina Lemisen, Hanna-Mari Uimosen, Emmi Lindhin ja Emma Itäsen pitkät poissaolot ovat tehneet ison loven alakertaan. Ylävartalovammasta kärsivä Leminen palaa peleihin näillä näkymin aikaisintaan tammikuussa.

Arkadia-hallissa lauantaina 19.12. kello 17.00 SB-Pro - Koovee ja sunnuntaina 20.12. kello 17 SB-Pro - FBC Loisto. Otteluihin ei oteta yleisöä.