Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kansalaisjärjestö on jakanut perheille lahjakortteja ruoan hankintaan jo yli 700 000 euron arvosta – "Avun tarve on valtaisa"

Kansalaisjärjestö Pelastakaa Lapset on jakanut jo yli 700 000 euron arvosta ruokatukea.

Järjestö avasi maaliskuussa lahjoitusvaroihin pohjautuvan ruoka-apuhankkeen, jonka tarkoituksena on tukea koronakriisin takia taloudelliseen ahdinkoon joutuneita lapsiperheitä kotimaassa.

Avun tarve on ollut valtaisa, Pelastakaa Lapset kertoo tiedotteessa ja muistuttaa, että tilanne ei kuitenkaan ole vielä ohi. Perheiden avun tarve on edelleen erittäin suuri.

Järjestön mukaan apua saaneet perheet ovat kuvailleet 70 euron ruokalahjakortin saantia pelastukseksi tilanteessa, jossa heillä on taloudellisesti tiukkaa. Laskut kasaantuvat ja perheet ovat joutuneet säästämään välttämättömistä menoista kuten ruoasta.

Joulu on erityisen haastavaa aikaa vähävaraisissa lapsiperheissä. Kouluruokailun jäädessä tauolle perheen ruokamenot kasvavat entisestään.

– Toivoisimme tämän raskaan koronavuoden päätteeksi jokaiselle vanhemmalle mahdollisuutta tarjota lapsilleen mukavan joulun, yhteistä huoletonta aikaa ilman jatkuvaa stressiä taloudellisista vaikeuksista, toteaa Pelastakaa Lapset ry:n asiantuntija Aino Sarkia tiedotteessa.

Sarkian mukaan valitettavasti yhä useampi perhe kamppailee taloudellisten haasteiden kanssa ja on ulkopuolisen avun tarpeessa.

Koronakriisin lisätessä lasten ja lapsiperheiden ahdinkoa, myös suomalaisten halu auttaa heikommassa asemassa olevia on kasvanut.

Pelastakaa Lasten toimintaan on tullut erityisesti syksyn ja alkutalven aikana uusia vapaaehtoisia ja paikallisyhdistyksiin on liittynyt uusia jäseniä. Lisäksi yksityishenkilöt ja yritykset ovat lahjoittaneet aktiivisemmin kuin viime vuosina.

Ruokalahjakortteja alueillaan jakavat Pelastakaa Lasten paikallisyhdistykset kertovat saaneensa perheiltä paljon palautetta saamastaan tuesta. Järjestön mukaan perheiden viesteissä kuuluu huojennus siitä, että joku välittää ja mahdollistaa arjessa pärjäämisen.

Espoon paikallisyhdistys on ollut mukana lahjakorttien jakamisessa heti maaliskuusta lähtien. Yhdistyksen mukaan suuri osa ruoka-apua saaneista perheistä on ollut jo ennen koronaa suurissa vaikeuksissa.

”Lähestyvä joulu synkentää entisestään tunnelmaa perheissä. Yksi perhe kuvaili, että joulunpyhät yritetään selvitä kilon jauhelihapaketilla. Rehellisesti sanottuna hirvittää se todellisuus, joka paljastuu perheiden kertomuksista. Perheissä koetaan suoranaista nälkää,” yhdistyksestä kuvaillaan.