SOK saa nurmijärveläistaustaisen pääjohtajan – Hannu Krook haluaa kehittää marketkauppaa

Osittain Nurmijärvellä asuva kauppaneuvos Hannu Krook on valittu SOK:n uudeksi pääjohtajaksi.

Valinnan teki tänään keskiviikkona SOK:n hallintoneuvosto.

Krook siirtyy tehtävään vuoden 2021 alussa Osuuskauppa Varuboden-Oslan toimitusjohtajan paikalta.

SOK:n tiedotteessa hallintoneuvoston puheenjohtaja Matti Pikkarainen kertoo, että Krook valikoitui prosessissa, jossa oli mukana vahvoja kandidaatteja niin S-ryhmän sisältä kuin suomalaisen elinkeinoelämän muilta sektoreiltakin.

– Loppusuoran ehdokkailla oli kullakin omat vahvuusalueensa. Krookin eduksi koitui hänen äärimmäisen monipuolinen kokemuksensa eri toimialojen johtotehtävissä S-ryhmän ulkopuolella ja myös kansainvälisissä tehtävissä. Hannu on johtanut hyvin erilaisia yrityksiä läpi vaihtelevien haasteiden huolehtien samalla henkilöstötyytyväisyydestä. Se on iso meriitti, Pikkarainen toteaa.

Hannu Krook on syntynyt vuonna 1965. Hän on valmistunut kauppatieteiden maisteriksi Helsingin kauppakorkeakoulusta vuonna 1992 pääaineenaan kansainvälinen markkinointi. Hänellä on kaksi asuntoa, joista on toinen Nurmijärvellä ja toinen Helsingissä.

Ennen toimitusjohtajuuttaan Varuboden-Oslassa Krook on työskennellyt toimitusjohtajana niin perheyritys Oy Otto Brandt Ab:ssa, globaalissa bränditalossa Coca Cola Juomat Oy:ssä, teleoperaattorimaailmassa kuin Tiimarissa.

SOK:n tiedotteessa kerrotaan, että Krook haluaa kehittää edelleen marketkaupan kasvua turvaten ja markkinaosuuksia vahvistaen.

– Data ja digitalisaatio ovat kaksi asiaa, joissa meillä on ryhmänä vielä paljon lunastamatonta potentiaalia. Tämä koskee kaikkia toimialoja ruokakaupoista hotelleihin. Aivan akuutisti katse pitää kääntää korona-ajan runteleman matkailu- ja ravitsemiskaupan toipumiseen, Hannu Krook luettelee tulevia työmaitaan.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut