Juuri nyt: Rajamäen lukiotoimipiste lakkaa – Nurmijärven lukio keskitetään Kirkonkylään

Rajamäen lukiotoimipiste toimii toistaiseksi Seitsemän veljeksen koulun tavoin väistötiloissa. Uusia tiloja ei lukiolle rakenneta, vaan lukio-opetus keskitetään jatkossa Kirkonkylään. Riikka Laine

Riikka Laine

Nurmijärven lukio keskitetään jatkossa Kirkonkylään uudisrakennukseen.

Päätös tarkoittaa lukion toimipisteen lakkaamista Rajamäellä. Nykyisin Nurmijärven lukio on toiminut kahdessa toimipisteessä, sekä Rajamäellä että Kirkonkylässä. Kaikkiaan lukio-opetusta on järjestetty Rajamäellä reilut 60 vuotta.

Valtuusto päätti asiasta tänään keskiviikkona tiukasti äänin 27–24.

Päätös oli kunnanhallituksen pohjaesityksen mukainen.

Esityksen mukaisesti Kirkonkylään keskitettävän lukion toimipisteen sijainti, sekä rahoitus-, ja rakentamistapa täsmentyvät suunnitelmien ja kustannuslaskelmien valmistuessa. Rakennuksen tarkemmassa suunnittelussa painotetaan tilojen monikäyttöisyyttä sekä kustannustehokkuutta.

Lukiopäätöksestä päästiin äänestämään, kun keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja Tarja Salonen teki muutosesityksen lukion säilyttämiseksi Kirkonkylällä ja Rajamäellä useiden valtuutettujen kannattamana.

Salonen esitti, että Rajamäen toimipisteen sijaintia selvitetään ja neuvotellaan kahdesta erilaisesta vaihtoehdosta; tilojen toteuttamisesta kampusalueelle kevytrakenteisesti tai Työtehoseuran tiloissa lukiokoulutusta yhteistyössä Työtehoseuran kanssa kehittäen. Esityksen mukaan valinta toimipisteen sijainnista olisi ollut tarkoitus päättää suunnitelmien ja kustannuslaskelmien valmistuttua. Toistaiseksi lukio olisi jatkanut väistötiloissa.

Kirkonkylän osalta Salonen esitti palveluverkkosuunnitelman esityksen mukaisesti, että lukio jatkaisi Nurmijärven Yhteiskoulun tiloissa. Hän kuitenkin esitti, että NYK:n Erkkilä ja Törmä -rakennusten uusimista aikaistettaisiin vuosille 2025-2027. Ensisijaisesti toiveena olisi korvata rakennukset uudisrakennuksilla ja vaihtoehdoksi esitettiin peruskorjausta. Salonen myös esitti, että tilat suunniteltaisiin monikäyttöisiksi ja joustaviksi sekä lukiolaisten että yläkoululaisten käyttöön.

Salosen muutosesitys sai lopulta 24 valtuutetun äänen. 27 valtuutettua äänesti kuitenkin kunnanhallituksen esityksen mukaisesti kannattaen lukion keskittämistä.

Päätöksen jälkeen Tarja Salonen (kesk.), Arto Hägg (kok.), Sami Virtanen (vihr.), Riikka Raekannas (kesk.), Tapio Sivula (kesk.), Tiina Koivalo (vas.), Jyrki Lihr (kok.), Kalevi Laine (kesk.), Sirpa Rantala (kesk.), Aulikki Markkanen (sd.), Tero Arteli (SMP) ja perussuomalaisten koko valtuustoryhmä, eli Maiju Tapiolinna, Mira Lappalainen, Kimmo Pirkkala sekä Esa Laitinen, jättivät päätökseen eriävän mielipiteen.

Lisää aiheesta viikonlopun Nurmijärven Uutisissa.

Lue myös: Nurmijärven palveluverkko ratkotaan keskiviikkona – tuleeko vain yksi lukiotoimipiste NYK:n paikalle?

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut