40 000 euroa lasten harrastamiseen – Premix teki Rajamäen Kehitykselle merkittävän lahjoituksen

Urheiluseura Rajamäen Kehitys on saanut merkittävän lahjoituksen, kun rajamäkeläinen perheyhtiö Premix Oy lahjoitti RaKe:lle 40 000 euroa lasten ja nuorten harrastustoiminnan tukemiseen.

Premixin toimitusjohtaja Hanna Ristolan mukaan yhteistyön turvin on tarkoitus tulevina vuosina varmistaa, että taloudellisesti heikossa asemassa olevilla rajamäkeläisillä lapsilla ja nuorilla olisi mahdollisuus liikunnan harrastamiseen.

Käytännössä lahjoituksella perustetaan tukirahasto, jota hallinnoi Rajamäen Kehitys ry. Tukirahastosta kuka tahansa rajamäkeläinen voi hakea tukea jokaiseen Rajamäen Kehityksen tarjoamaan urheilulajiin.

Hanna Ristola kertoo, että 40-vuotisjuhlavuottaan viettävä Premix on aiemmin lahjoittanut varoja paikallisten koulujen stipendirahastoihin, erityisesti Kemian opintoihin. Juhlavuonnaan yhtiö halusi löytää sellaisen paikallisen kohteen, jonka perheyhtiönä kokee erityisen tärkeäksi.

– Tämä poikkeuksellinen ja haastava vuosi on asettanut monia perheitä taloudelliseen ahdinkoon, jolloin luonnollisesti lasten ja nuorten harrastusmaksuissakin on säästettävä. Tällä saattaa olla kauaskantoiset eriarvoistumisen seuraukset. Haluamme osaltamme varmistaa, että rajamäkeläisillä lapsilla ja nuorilla sekä perheillä on mahdollista harrastaa liikuntaa riippumatta perheen taloudellisesta tilanteesta, Ristola sanoo.

Hänen mukaansa Rake on hyvä yhteistyökumppani myös monipuolisen harrastustarjontansa vuoksi. Seuran lajikirjoon kuuluvat tällä hetkellä jalkapallo, hiihto, maastopyöräily, lentopallo, koripallo ja salibandy.

Me uskomme, että tällä lahjoituksella saadaan paljon hyvää aikaan tulevina vuosina.

– Yhteistyössä heidän kanssaan me uskomme, että tällä lahjoituksella saadaan paljon hyvää aikaan tulevina vuosina, Ristola jatkaa.

Rajamäen Kehityksen puheenjohtaja Henna Hassinen kertoo, ettei meinannut uskoa Premixin yhteydenottoa ensin todeksi.

– On uskomatonta, että joku yritys haluaa tukea vapaaehtoistoimin pyöritettävää monilajiseuraa. Nykypäivänä pelkkien sponsorien saaminen ja tukien saaminen on haasteellista, niin tämä tuntui kyllä niin uskomattomalta.

– Kulunut vuosi on ollut monelle perheelle haastavaa aikaa ja perheet ovat joutuneet venymään niin perhe elämässä kuin harrastuksissa ja monessa muussa. Tämä lahjoitus tuo varmasti helpotusta moneen perheeseen, Hassinen sanoo.

Hassinen toivoo, että rajamäkeläiset rohkenevat ottaa seuraan luottamuksellisesti yhteyttä hakeakseen tukea.

– Olemme myös kaikkiin koulun rehtoreihin ja sosiaalihuoltoon yhteydessä, jos heillä on tiedossa jo avuntarvitsijoita voivat he ohjata perheet ottamaan meihin yhteyttä.

Tarkemmat ohjeet tuen hakemiseksi julkaistaan vuodenvaihteeseen mennessä osoitteessa www.rajamaenkehitys.net.

11 maastopyörää hankinnassa

Raken varapuheenjohtaja Annika Eskelinen on ilahtunut siitä, että lahjoituksen turvin seuralla on mahdollisuus hankkia myös 11 maastopyörää ja kypärää, joita seura voi lainata maastopyöräkoulussa ja viikkolenkeillä sekä lapsille että heidän vanhemmilleen.

– Tähän samaan tarkoitukseen olimme hakeneet viime syksynä OKM:n tukea siinä onnistumatta, ja henkilökohtainen pettymys oli tällöin suuri. Toiminnassa mukana olleena tiedän, että tällaiselle palvelulle on tarvetta.

– Harkinnassa on myös alkaisimmeko tarjoamaan firmoille tyhypäiviä maastopyöräilyn merkeissä, jotta saisimme rahaa kaluston kunnossapitoa ja kuluvien osien uusimista varten. Lisäksi selvitellään paikallisten koulujen rehtorien kanssa haluavatko he ohjattuja lenkkejä koululaisille.

Mainos: Intelligent Banker Aps

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut