Nurmijärven Opiston liikunnan etäkurssit syksyn suosikkeja – keväällä valikoima laajenee

Katja Ahonen ohjaa liikuntaa kameran välityksellä. Nurmijärven Opisto

Nurmijärven Opiston syksyn suosikkeja ovat olleet liikunnan etäkurssit. Etänäkin liikuntaa harrastetaan tietyn ryhmän kanssa ja tiettyyn aikaan mutta kukin omassa kodissaan.

Tunnin ideana on, että ohjaaja näkee paikallaolijat ja voi jutella suoraan heille, ja osallistujat voivat tarvittaessa kommentoida tai vastata kysymyksiin. Tilanne on hyvin aito.

Erityisesti hyvää palautetta ovat antaneet Senioriliikunta etäopetuksella -kurssin osallistujat, jotka osallistuivat koko syyskauden ajan kolmena päivänä viikossa eri ohjaajien erilaisille tunneille. Asiakaspalautteen mukaan kotoa käsin on ollut yllättävän hyvä osallistua ja tunnit ovat olleet tärkeä osa seniorien viikon ohjelmaa.

– On todella tärkeää huolehtia seniorien liikunnasta myös poikkeusoloissa, toteaa opiston liikuntakursseista vastaava Tiina Jaakola-Siimes.

Liikunta ylläpitää seniorien terveyttä ja säännöllinen ohjelma mielen virkeyttä.

– Erityisen mukavaa on, että ruudunkin välityksellä tunnin saa omalta tutulta ohjaajalta. Meillä etätunteja pitäneet ammattitaitoiset ohjaajamme ovat upeasti ottaneet tekniikan haltuun.

Senioritunteja on pidetty hybridimallilla, jossa osa ryhmästä on paikan päällä ja loput osallistuvat tunnille etäyhteyden kautta. Näin paikalla olijoita on turvallisen pieni ryhmä hyvillä turvaväleillä ja kurssilaiset voivat valita itselleen parhaiten sopivan tavan osallistua.

Ohjaaja Katja Ahonen toteaa, että hybridiohjaaminen on parempi vaihtoehto kuin kokonaan ilman ryhmää ohjaaminen. Samalla tavalla kuin ryhmäläiset kaipaavat ohjaajan palautetta, on ryhmäläisiltä saatu palaute tärkeää ohjaajalle.

Ryhmästä huomaa, milloin ohjeet ymmärretään ja milloin ei. Myös kohtaamiset, hymyt ja katseet ovat tärkeitä palautteita molempiin suuntiin.

– Pilatesta ja joogaa ohjatessani olen tottunut myös avustamiseen, jolloin ollaan kontaktissa asiakkaaseen, kertoo Ahonen.

– Tämä syksy on ollut itselle vaikeaa aikaa, kun haluaisi mennä lähelle ja käsillä ohjata liikettä oikeaan suuntaan, mutta turvavälien vuoksi niin ei voi tehdä.

Rajoitusten tiukentuessa lähiopetus keskeytettiin ja viimeinen ohjausviikko pidettiin kokonaan etäopetuksella. Tekniikan puolesta se oli onneksi jo tuttua ja toimi hyvin.

– Tärkeää ohjaajalle on tietysti myös töiden jatkuminen rajoituksista huolimatta, Ahonen jatkaa.

Syyslukukauden tunnit loppuivat marraskuun lopussa, mutta asiakkaiden pyynnöstä perustettiin vielä kokonaan uusi Joulukuun päiväliikunta etäopetuksella -kurssi. Näin sekä seniorit että ohjaaja saivat itselleen tekemistä myös joulukuun pimeyden keskelle.

Opisto järjestää liikuntaa etäopetuksella myös työikäisille iltaisin. Tarjolla on syyskaudella ollut Asahi, Power+Body, Kehonhuolto ja Jooga etäopetuksella. Osanotto on ollut runsasta ja osallistujia on paikallisten lisäksi ollut mm. Lappeenrannasta ja Kemistä asti.

Kevätkaudella valikoimaan lisätään vielä Pilates etäopetuksella. Heti joulun jälkeen tarjotaan myös Kinkunsulatusjumppaa etäopetuksella, joten jos jouluna tulee hieman herkuteltua ja kaipaa liikuntaa vuoden vaihteeseen, voi etäjumppaan ilmoittautua nettisivuilla www.nurmijarvenopisto.fi.

Kevään kursseille ilmoittautuminen on myös jo käynnissä. Tarjolla on runsaasti kursseja sekä turvallisen kokoisissa ryhmissä että etäopetuksella.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut