Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kinkkutempun keräys alkoi myös Nurmijärvellä – Näin helposti kierrätät joulun paistinrasvat

Viidettä joulua peräkkäin järjestettävä kiertotaloustempaus Kinkkutemppu tarjoaa jälleen jouluruokien paistinrasvoille lähes 350 keräyspistettä ympäri Suomen.

Nurmijärvellä keräyspisteitä on Metsätuomelan jätteenkäsittelyalueella (Iivarin metsätie 224), K-Citymarket Klaukkalassa (Viirintie 9), K-market Röykässä (Ketunkopintie 2), K-supermarket Nurmijärvellä (Mahlamäentie 2) ja K-supermarket Lähteessä (Kiljavantie 5).

Tempauksessa rasvat tulee pakata kartonkitölkkiin ja viedä lähimpään keräyspisteeseen.

Keräyspisteisiin voi palauttaa paistinrasvoja koko joulunpyhien ajan 8.1.2021 saakka.

R uokalajilla ei ole väliä, sillä kaikkien jouluruokien paistinrasvat voi kierrättää uusiutuvaksi dieseliksi.

Viime jouluna Kinkkutemppuun osallistui miltei 200 000 suomalaista kotitaloutta.

Nyt halutaan saada mukaan peräti 250 000 kotitaloutta. Tavoite ei ole mahdoton, sillä Suomessa paistetaan jouluisin jopa seitsemän miljoonaa kiloa kinkkua.

Kemianteollisuuden johtaja Susanna Aaltonen pitää Kinkkutemppua hienona esimerkkinä yhteistyöstä, jossa on mukana toimijoita aina ruoan tuotannosta ja vähittäiskaupasta jätteiden lajitteluun, käsittelyyn ja raaka-aineiden uudelleenkäyttöön saakka.

– Kampanja sai alkunsa kahvipöytäkeskustelussa, ja nyt se järjestetään jo viidettä kertaa. Suomalaiset ovat todella ottaneet kiertotalouskampanjan omakseen.

Keräyspisteiltä Lassila & Tikanoja toimittaa paistinrasvat eteenpäin Honkajoki Oy:lle käsiteltäväksi. Tämän jälkeen rasvajäte jatkaa matkaansa Nesteen jalostamolle Porvooseen, jossa se saa lopullisen muotonsa Neste MY uusiutuvana dieselinä.

Muistathan, että tuot rasvan keräykseen vain kartonkisessa pakkauksessa. Paistinrasvoja ei saa kaataa viemäriin, koska rasva tukkii viemäriverkostoa. Rasvatukos on yleinen syy kotien viemäritukoksiin, ja pahimmillaan rasva on leikattava putkistosta pois. Jos lähelläsi ei ole Kinkkutemppu-keräyspistettä, hävitä paistinrasva kodin bio- tai sekajätteen mukana.

Lue lisää: www.kinkkutemppu.com.

Toimi näin:

1. Kaada jäähdytetty, mutta vielä juokseva rasva tyhjään kartonkitölkkiin.

2. Sulje tölkki tiiviisti, vaikkapa teipillä.

3. Anna rasvan hyytyä viileässä.

4. Vie rasva lähimpään keräyspisteeseen 18.12.2020–8.1.2021