Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Potilaiden läheisten vierailukieltoa Keusoten terveyskeskussairaalan akuuttiosastoilla jatketaan 10.1. saakka

Koska epidemiatilanne on edelleen leviämisvaiheessa, voimassa olevaa vierailukieltoa jatketaan Keusoten terveyskeskussairaaloissa 10.1.2021 saakka. Vierailukielto jatkuu myös erikoissairaanhoidon sairaaloissa vastaavan ajan.

Vierailukiellon avulla halutaan suojata potilaita ja henkilökuntaa tartuntariskiltä.

Vierailukiellon aikana kaikkien potilaan hoitoon osallistumattomien henkilöiden, mukaan lukien läheiset, oleminen osastojen tiloissa on lähtökohtaisesti kielletty. Poikkeuksena saattohoidossa olevan tai muuten vakavasti sairaan potilaan läheisten vierailut ovat mahdollisia ja niistä sovitaan aina etukäteen hoitavan yksikön kanssa.

Saattajilla ja niillä potilaiden läheisillä, joiden vierailu sallitaan, ei saa olla koronavirusinfektion oireita ja heidän tulee käyttää kirurgista suu–nenäsuojusta koko sairaalassaoloajan.

Keusoten tiedotteessa toivotaan, että vierailijalla tai saattajalla on suojus jo Keusoten yksikköön saapuessa. Jos suojusta ei ole, se annetaan yksiköstä. Henkilöt, jotka eivät voi käyttää kirurgista suu-nenäsuojusta, saavat yksiköstä visiirin.

Vieraiden ja saattajien tulee käyttää käsihuuhdetta sairaalaan, osastolle ja potilashuoneeseen saavuttaessa ja sieltä poistuttaessa. Lisäksi vierailijan tulee noudattaa muita henkilökunnan antamia ohjeita vierailun aikana.

Tartuntariskin välttämiseksi sairaalahoidossa olevien potilaiden kotilomat eivät ole mahdollisia vierailukiellon jatkuessa.

Joulun ajan vierailujen sijaan Keusote suosittelee läheisten muistamista olemalla heihin yhteydessä puhelimitse, etäyhteydellä tai perinteisesti vaikkapa joulukortin välityksellä.

Koronasuosituksiin ja rajoituksiin tarkennuksia Keusoten kunnissa