Juuri nyt: Isoniitun koulussa jo kolmas korona-altistuminen viikon sisällä – kyseessä seitsemäs koronatartunta Nurmijärven kouluissa joulukuussa

Kuvituskuva. Riikka Laine/Arkisto

Riikka Laine

Klaukkalassa Isoniitun koulussa on tapahtunut joukkoaltistuminen koronavirukselle.

Kyseessä on jo kolmas eri altistumisrypäs Isoniitun koulussa viikon sisällä.

Perjantaina Keusote tiedotti, että koululla on ollut koronapositiiviseksi todettu henkilö tiistaina 15. ja keskiviikkona 16.12.

Altistuneita on noin 10 henkilöä.

Altistuneet asetetaan kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä.

Kunta muistuttaa omassa tiedotteessaan, että mikäli koulu ei ole ollut yhteydessä Isoniitun koulun oppilaan perheeseen perjantaina 18.12., altistuminen ei koske sen perheen lasta.

Keusote tiedotti Isoniitun koulun edellisestä koronatartunnasta tämän viikon tiistaina. Sen mukaan koululla on ollut koronapositiiviseksi todettu henkilö perjantaina 11.12.

Viime sunnuntaina Keusote tiedotti puolestaan, että koululla on ollut koronapositiiviseksi todettu henkilö keskiviikon 9.12. ja perjantain 11.12. välillä. Molemmissa tapauksissa altistuneita kerrottiin kuitenkin olleen vain vähän, koska koululla on käytetty kasvomaskeja.

Kaikkiaan tänään ilmoitettu tapaus on nyt kuudes koronatapaus Nurmijärven peruskouluissa joulukuun aikana.

Isoniitun lisäksi tartuntoja on todettu yhdet Rajamäellä Seitsemän veljeksen koulussa, Nurmijärven Yhteiskoulussa sekä Mäntysalon koulussa.

Lisäksi Rajamäen lukiotoimipisteessä todettiin tartunta joulukuun alussa.

Nurmijärven joukkoaltistumiset ovat nyt keskittyneet kouluihin, sillä muualla kuin kouluissa ei ole todettu hetkeen joukkoaltistumisia.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut