Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SB-Pro tuplavoitolla joulutauolle – kummastakin viikonlopun kotipelistä irtosi täysi pistepotti

SB-Pro oli käyttänyt hienosti hyödykseen kolmen viikon ottelutaukonsa F-liigassa. Lauantaina kaatui Arkadia-hallissa Klaukkalassa tamperelainen Koovee 8–4 ja sunnuntaina turkulainen FBC Loisto 5–4.

– Olimme ennen sarjataukoa sekä henkisesti että fyysisesti väsyneitä. Alla oli monta peliä, jotka eivät olleet meidän näköistämme salibandyä, sanoi SB-Pron päävalmentaja Aki Vilander.

– Nyt perusintensiteetti oli palannut: puolustuspäässä taistelimme, suunnanmuutospelaaminen oli aika nopeaa, ja onnistumisia tuli meidän kannaltamme tärkeille pelaajille.

Viikonlopun suurin sankari oli Jaana Lirkki. Hän teki kahteen peliin yhteensä yhdeksän (4+5) pistettä ja nousi joukkueen pistepörssin kärkeen. Lirkin kauden yhteissaldo on nyt 9+7=16, eli hän oli koonnut syksyn 12 aiemmassa pelaamassaan pelissä vain seitsemän (5+2) pistettä.

– Olimme keskittyneet sarjatauolla oman pelin parantamiseen, ja suunta oli nyt selvästikin oikea, Lirkki totesi.

– Saimme kaivattuja onnistumisia ja sitä kautta voitot, jotka ovat tiukassa sarjassa elintärkeitä.

Koovee oli ennen lauantaita sarjan ainoa joukkue, jonka päänahkaa SB-Prolla ei ollut tältä kaudelta vyöllään. Sekin puute tuli korjattua, vaikka aluksi näytti huolestuttavalta. Vieraat johtivat ensimmäisen erän jälkeen 2–0, ja vielä kolmanteen erään lähdettäessä tilanne oli tasan 4–4. Elina Kujalan (3+0) ja Jaana Lirkin (3+3) toimiessa kapellimestareina kotijoukkue karisti Kooveen kannoiltaan.

Sunnuntaina FBC Loisto johti neljään otteeseen maalilla, mutta Pro tuli neljästi tasoihin. Toisessa erässä kotijoukkueella oli 3–3-tilanteessa mainio mahdollisuus irtiottoon, kun sille tarjoutui viiden minuutin ylivoimapeli. Tehot olivat kuitenkin siinä vaiheessa hukassa, vaikka viimeistelyä yritettiin viiden hyökkääjän voimin. Kaiken kukkuraksi Loisto teki alivoimalla erän ainoan maalin, ja päätöserään lähdettiin numeroissa 3–4. Tutut nimet käänsivät pelin Pron eduksi: Elina Kujala tasoitti Lirkin syötöstä, ja runsaat viisi minuuttia ennen loppusummeria Lirkki teki ylivoimalla 5–4-voittomaalin.

– Saimme ihan tosissamme repiä, raastaa ja taistella vikkeliä turkulaisia vastaan. Oli ihan pelin makua, antoi kokenut Lirkki tunnustusta Loiston nuorelle joukkueelle.

SB-Pro on liigassa kolmantena, vain neljä pistettä johtavaa Porvoon Salibandyseuraa perässä ja vieläpä ottelun vähemmän pelanneena. Tammikuun 2. päivänä Pro pelaa viimeisenä olevia EräViikinkejä vastaan vieraissa. Seuraava kotipeli on vasta 19.1. Silloin on Classicia vastaan panoksena paitsi liigapisteet myös Suomen cupin finaalipaikka.