Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joulukirkko on kuulunut monen nurmijärveläisen perinteisiin, mutta kirkkoon kuljetaan tänä vuonna hieman erilaista reittiä.

Nurmijärven seurakunta järjestää joulunpyhinä kaikkiaan kolme sanajumalanpalvelusta Nurmijärven kirkossa, joihin voi osallistua verkon välityksellä.

Kirkkoherra Ari Tuhkasen mukaan seurakunnassa pohdittiin vielä joulukuun alussa mahdollisuutta järjestää joulukirkot tarvittaessa ulkona, mutta Aluehallintoviraston päätös yli 10 hengen ulkonakin pidettävien yleisötilaisuuksien kiellosta ei jättänyt seurakunnalle paljon vaihtoehtoja.

Nyt jouluaaton iltapäivän, joulupäivän aamun ja tapaninpäivän sanajumalanpalvelukset on suunniteltu siten, että ne ilahduttaisivat verkon välityksellä osallistuvia.

– Esimerkiksi tapaninpäivänä meillä on paikalla kaksi kanttoria, ja sisältöön panostetaan vielä tavallistakin enemmän, Tuhkanen kertoo.

Hän tietää, että kaikilla ei ole mahdollisuutta seurata sähköisiä jumalanpalveluksia, mutta toiveena on, että esimerkiksi hoivakodeissa lähetykset laitettaisiin pyörimään halukkaille osallistujille.

Nurmijärven kirkon tiloissa seurakuntalaisilla on mahdollisuus vierailla hiljentymässä aatonaattona 23.12. klo 17–19.

Sen lisäksi hiljentymismahdollisuus tarjotaan Kirkonkylän hautausmaan siunauskappelissa jouluaattona 24.12. klo 13–17.

Tuhkasen mukaan sekä kirkkoon että siunauskappeliin otetaan kuitenkin alle 10 henkilöä kerralla ja osallistujille suositellaan käyttämään kasvomaskia ja noudattamaan turvavälejä sekä hyvää käsihygieniaa.

Myös hautausmaalla Tuhkanen suosittelee noudattamaan turvavälejä ja kulkemaan vain oman porukan kesken.

– Maskin käyttö ulkotiloissakin on ihan suotavaa.

Kirkkoherra muistuttaa, että vaikka joulu on tänä vuonna hyvin poikkeuksellinen, niin silti joulua ei ole peruttu.

– Meidän täytyy kulkea yhdessä läpi tämän vaikean ajan toisen toisiamme tsempaten, jotta huominen on meille kaikille parempi.

Nurmijärven seurakunnan joulunajan sanajumalanpalvelukset 24.12. klo 15, 25.12. klo 9 ja 26.12. klo 10. Suoraa striimausta voi seurata seurakunnan facebook-sivun kautta. Linkki löytyy myös osoitteesta www.nurmijarvenseurakunta.fi.