Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

USU: Kolme neljästä haluaisi hoitohenkilöstölle koronabonuksia

Uutissuomalaisen USU-gallupin mukaan kolme neljästä suomalaisesta haluaisi, että hoitohenkilöstölle maksettaisiin kertaluonteisia koronabonuksia. 22 prosenttia haluaisi bonuksen kaikille töissä oleville hoitohenkilökuntaan kuuluville, 19 prosenttia vain koronapotilaita hoitaville ja 34 prosenttia jokaiselle hoitohenkilökuntaan kuuluvalle, joka on koronan kanssa tekemisissä. Vain 15 prosenttia ei maksaisi bonuksia lainkaan, kertoo Uutissuomalainen.

Eniten bonuksia kannattavat iäkkäät ja keskituloiset kansalaiset sekä naiset useammin kuin miehet. Eri puolueiden kannattajista kielteisin suhtautuminen bonuksiin on kokoomuksen ja myönteisin SDP:n ja keskustan tukijoilla.

USU-gallupiin vastasi 1 000 yli 18-vuotiasta suomalaista 11.–15. joulukuuta. Tutkimuksen teki Uutissuomalaisen toimeksiannosta Tietoykkönen Oy. Tutkimuksen virhemarginaali on 3,1 prosenttiyksikköä suuntaansa.