Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Juttua päivitetty | Lapsia hyväksikäyttäneelle "Enolle" 13 vuoden vankeustuomio – Raiskasi ja hyväksikäytti lapsia ja nuoria 10 vuotta

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut "Enona" tunnetun Mohamed El Fatimin 13 vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen kaikkiaan 26 seksuaalirikoksesta sekä huumausainerikoksesta ja pahoinpitelystä. Uhreina syyksi luetuissa rikoksissa oli 17 lasta ja nuorta, jotka olivat tekohetkellä 6–18-vuotiaita.

Seksuaalirikosten vakavuus vaihteli raiskauksesta ja sen yrityksistä seksuaaliseen hyväksikäyttöön. El Fatim oli myös videoinut osan teoistaan ja sai tuomion myös sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidosta.

Oikeus hylkäsi kolme syytekohtaa, joissa oli kaksi eri asianomistajaa, ja lisäksi syyttäjä peruutti yhden syytekohdan käsittelyn aikana.

Kaikki teot oli tehty El Fatimin asunnossa ja tekoaika oli jatkunut 10 vuotta vuodesta 2006 vuoteen 2016.

Käräjäoikeus katsoi El Fatimin mielentilatutkimuksen perusteella, että El Fatimi oli ollut tekoaikana syyntakeinen.

Vakavin teko oli noin kaksi vuotta jatkunut säännöllinen hyväksikäyttösuhde, jonka uhri oli tekoaikaan 15–16-vuotias. Tähän tyttöön kohdistuneeseen tekoon oikeus katsoi sisältyneen muun muassa törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö, törkeä raiskaus ja pahoinpitely sekä päihteiden väärinkäyttämistä.

Seitsemässä teossa uhrit olivat 6–13-vuotiaita. Heille oikeus katsoi El Fatimin tehneen vähemmän vakavia seksuaalisia tekoja kuin vanhempiin uhreihin. Nuorimmille uhreille El Fatim oli pääsääntöisesti paljastanut itsensä, itsetyydyttänyt näiden nähden ja näyttänyt heille pornografista aineistoa. Joitakin lapsia El Fatim oli kuitenkin myös kosketellut.

Muissa 18 teossa uhrit olivat 14–18-vuotiaita nuoria, jotka olivat eri syistä viettäneet aikaa El Fatimin asunnossa. El Fatim oli tarjonnut nuorille alkoholia ja huumausaineita, ainakin kannabista ja amfetamiinia, minkä vuoksi uhrit olivat olleet tekohetkellä vahvasti päihtyneitä tai jopa tiedottomassa tilassa.

Vankeusrangaistuksen lisäksi "Enon" on maksettava uhreilleen korvauksia kymmenien tuhansien eurojen arvosta.

Suurin yksittäisen uhrin saama korvaus on lähes 33 000 euroa, mistä tilapäisestä haitasta 7 000 euroa ja kärsimyksestä 25 000 euroa.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Juttua päivitetty 22.12.2020 kello 12.27: Lisätty tarkemmat tiedot "Enon" rikoksista sekä uhrien iät.