Keusoten alueen koronarokotukset aloitetaan työntekijöistä ja hoivakodin asukkaista

Kuvituskuva. Outi Paappanen

Pasi Huuhtanen

– Koronarokotetta on tämän hetken tietojen mukaan tulossa hyvin rajallinen määrä Keusoten alueelle ensimmäisessä vaiheessa, Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän eli Keusoten johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen kertoo.

Ensimmäisenä rokotettavaksi pääsee sekä Keusoten henkilöstöä että riskiryhmäläisiä.

– Ensimmäisessä vaiheessa rokotuksen piirissä ovat koronapotilaita hoitavat ja näytteenotossa toimivat sekä ikäihmisten ympärivuorokautisten hoivapalvelujen henkilöstö ja asukkaat, Laitinen-Parkkonen sanoo.

Ympärivuorokautinen hoito tarkoittaa lähinnä palvelutalojen vanhuksia. Palvelutalojen ja muiden hoitopaikkojen rokotettavien asukkaiden määrä on parhaillaan kartoituksessa ja tavoitteena on tarjota rokotusta mahdollisimman kattavasti alueella.

Työntekijöistään Keusote rokottaa ensimmäisessä vaiheessa reilun viidesosan. Keusotella on kaikkiaan noin 3800 työntekijää eli ensimmäisen vaiheen rokotettavista noin 800 olisi Keusoten työntekijöitä.

– On muistettava, että myös yksityisten toimijoiden hoivapalvelujen asukkaat ja henkilöstö kuuluvat ensimmäisen vaiheen rokotettaviin, Laitinen-Parkkonen huomauttaa.

Rokote on vapaaehtoinen kaikille

Pirjo Laitinen-Parkkonen

Rokotusta ei ole pakko ottaa, vaikka olisi hoiva-alalla tai näytteenotossa töissä.

– Se on vapaehtoinen kaikille, Laitinen-Parkkonen sanoo.

Hoitohenkilöstö on kuitenkin ottanut esimerkiksi influenssarokotuksia aiemmin runsaasti.

Viime vuonna henkilöstön rokotuskattavuus influenssarokotuksissa oli 95 prosenttia, kertoo Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) johtajaylilääkäri Markku Mäkijärvi Yleisradion haastattelussa.

Rokotukset ovat ilmeisesti alkamassa tammikuun alkupuolella. Keusote on rokotejakelussa yhteistyössä Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) kanssa.

Suomen tavoite on suojata rokottamalla koko väestö. Päätökset rokotuksista voidaan tehdä, kun myyntiluvallinen rokote on saatavilla ja sen mahdolliset rajoitukset ovat tiedossa, ministeriö kertoo sivullaan stm.fi.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut