Huijaussähköposteja OP Ryhmän nimissä

Rikolliset ovat lähettäneet huijaussähköposteja OP Ryhmän nimissä. Viestien otsikossa voidaan väittää, että asiakkaan tili pitäisi todentaa, ja viestit näyttävät OP:n omilta, luottamuksellisilta sähköposteilta. Viesteissä oleva linkki voi ohjata op.fi-palvelua muistuttavalle huijaussivustolle, jossa kysytään esimerkiksi verkkopankkitunnuksia ja salasanaa, tiedottaa OP Ryhmä.

Huijaussivustolla saatetaan kalastella myös korttitietoja tai muiden pankkien verkkopankkitunnuksia, ja viestiä on tiettävästi lähetetty muillekin kuin OP:n asiakkaille.

OP Ryhmä ei lähetä sellaisia luottamuksellisia sähköposteja, joihin johtavaan linkkiin pitäisi kirjautua verkkopankkitunnuksilla.

– Älä koskaan kirjaudu verkkopankkiin minkään sähköpostitse saamasi linkin kautta, tiedotteessa muistutetaan.

Tunnuksiaan ei koskaan saa luovuttaa kenellekään – edes pankki tai viranomaiset eivät koskaan pyydä luovuttamaan tunnuksia tekstiviestillä, puhelimitse tai sähköpostin välityksellä esimerkiksi tietojen todentamisen yhteydessä.

– Älä koskaan asenna laitteellesi mitään ohjelmaa, jos asennuksen kehottaa tekemään joku, jonka yhteydenottoa et ole odottanut. Epäselvissä tilanteissa ole aina ensin yhteydessä asiakaspalveluumme, jatkuu tiedote.

Kysely: Mobiilisovellusten tietoturva arveluttaa suomalaisia – naiset huolettomampia kuin miehet

Saitko kaverilta tällaisen Whatsapp-viestin? Älä avaa linkkiä tai kopioi koodia, varoittaa F-securen toimitusjohtaja Mikko Hyppönen

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut