Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Huijaussähköposteja OP Ryhmän nimissä

Rikolliset ovat lähettäneet huijaussähköposteja OP Ryhmän nimissä. Viestien otsikossa voidaan väittää, että asiakkaan tili pitäisi todentaa, ja viestit näyttävät OP:n omilta, luottamuksellisilta sähköposteilta. Viesteissä oleva linkki voi ohjata op.fi-palvelua muistuttavalle huijaussivustolle, jossa kysytään esimerkiksi verkkopankkitunnuksia ja salasanaa, tiedottaa OP Ryhmä.

Huijaussivustolla saatetaan kalastella myös korttitietoja tai muiden pankkien verkkopankkitunnuksia, ja viestiä on tiettävästi lähetetty muillekin kuin OP:n asiakkaille.

OP Ryhmä ei lähetä sellaisia luottamuksellisia sähköposteja, joihin johtavaan linkkiin pitäisi kirjautua verkkopankkitunnuksilla.

– Älä koskaan kirjaudu verkkopankkiin minkään sähköpostitse saamasi linkin kautta, tiedotteessa muistutetaan.

Tunnuksiaan ei koskaan saa luovuttaa kenellekään – edes pankki tai viranomaiset eivät koskaan pyydä luovuttamaan tunnuksia tekstiviestillä, puhelimitse tai sähköpostin välityksellä esimerkiksi tietojen todentamisen yhteydessä.

– Älä koskaan asenna laitteellesi mitään ohjelmaa, jos asennuksen kehottaa tekemään joku, jonka yhteydenottoa et ole odottanut. Epäselvissä tilanteissa ole aina ensin yhteydessä asiakaspalveluumme, jatkuu tiedote.