Aloite vaatii liikenneturvallisuuden parantamista Kirkonkylässä – erityisesti kaksi kohdetta huolettaa

Aloite vaatii hidastetöyssyä Seppäläntien ja Puuradan risteykseen. Pirjo Nyman
Riikka Jokinen

Riikka Jokinen

Perussuomalaisen Mira Lappalainen haluaa parantaa liikenneturvallisuutta Kirkonkylän Seppäläntiellä sekä Keskustien ja Punamullantien risteyksessä. Hän jätti aiheesta valtuustoaloitteen joulukuun valtuuston kokouksessa. Aloitteen allekirjoitti Lappalaisen lisäksi yhdeksän muuta valtuutettua.

Aloitteen mukaan Seppäläntien ja Puuradan risteys lähellä entisiä Vanhustentaloja on vaarallinen ja sen liikenneturvallisuutta tulisi pikaisesti parantaa. Kyseinen risteys on tasa-arvoinen eli Seppäläntietä Toreenintien suunnasta tulevat väistävät oikealta Puuradalta tulevia ajoneuvoja.

– Läheltä piti -tilanteita on ollut, mutta toistaiseksi kukaan ei ole vielä jäänyt auton alle ja menehtynyt, aloitteessa kirjoitetaan.

Alueella on 30 km/h -nopeusrajoitus, mutta aloitteen mukaan sitä ei noudateta. Sen takia paikalle toivotaankin esimerkiksi hidastetöyssyjä.

Kirkonkylän keskustassa Keskustien ja Punamullantien risteyksessä haasteena on aloitteen mukaan huono näkyvyys etenkin Keskustieltä hautausmaan suunnasta tultaessa.

– Pitää olla jo kyseisessä risteyksessä pitkällä menossa kunnantalon suuntaan ennen kuin näkee autot sekä vasemmalta että oikealta. Erityisesti kesäaikaan, kun risteyksessä on puskat edessä, on näkyvyys olematon, aloitteessa todetaan.

Aloitteen mukaan kyseisen risteyksen näkyvyyttä tulisikin parantaa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut