Bussilippuihin ja –vuoroihin muutoksia vuodenvaihteessa – huomioi nämä Nurmijärven joukkoliikenteessä

Nurmijärven joukkoliikenteeseen tulee vuodenvaihteessa muutamia muutoksia niin linjojen kuin bussilippujen osalta.

Teknisen lautakunnan päätöksellä Nurmijärvi ei ole enää ensi vuoden alusta lähtien mukana Keski-Uudenmaan seutulipussa, vaan Matkahuollon Keski-Uudenmaan seutulippu poistuu käytöstä tämän vuoden loppuun mennessä.

Kunnan liikenneinsinööri Pia Korteniemen mukaan tämän ei pitäisi olla merkittävä muutos, sillä kyseistä lipputuotetta on ostettu melko vähän nurmijärveläisten keskuudessa.

– Sellainen käsitys on, että kyseistä lipputuotetta käytetään pääasiassa kunnan sisäisissä matkoissa sekä matkoihin Hyvinkään suuntaan.

– Kunnan sisäisissä matkoissa voikin käyttää Nurmijärvilippua, joka maksaa saman verran kuin Keski-Uudenmaan seutulippu. Samalla lipulla voi matkustaa aina Hyvinkäälle asti, Korteniemi vinkkaa.

Lisäksi tekninen lautakunta päätti lokakuun kokouksessaan, että Nurmijärven sisäisen nuorisolipun matkustusaluetta laajennetaan Hyvinkäälle marraskuun 2020 alusta alkaen. Näin ollen nuorisolipun hinnalla saa matkustaa kunnan sisäisiä matkoja tai Hyvinkäälle.

Matkahuollon lipputuotteiden käyttäjien on hyvä huomioida myös Keski-Uudenmaan, Itä-Uudenmaan ja Kanta-Hämeen liikenteissä käytössä olevien kaupunki- ja seutulippujen uudet lipputuotteet.

Uudistus koskee Nurmijärven lisäksi Askolaa, Hausjärveä, Hyvinkäätä, Janakkalaa, Järvenpäätä, Lapinjärveä, Loppea, Loviisaa, Mäntsälää, Myrskylää, Pornaista, Pukkilaa, Riihimäkeä ja Tuusulaa.

Muutos tarkoittaa sitä, että vanhaa matkakorttia ei voi enää ladata 31.12.2020 jälkeen. Sen sijaan nykyisellä matkakortilla olevat kaupunki- ja seutuliput voi käyttää loppuun lipun voimassaoloaikana. Tämän jälkeen kaupunki- ja seutumatkakortit tulee kuitenkin vaihtaa uusiin matkakortteihin.

Lisätietoja kortin uusimisesta voi katsoa Matkahuollon verkkosivuilta.

Pia Korteniemi kertoo Nurmijärven sisällä matkaaville tiedoksi, että Kivenkyytiin on tehty pieni muutos, ja jatkossa Kivenkyyti on pelkkää kutsuliikennettä.

– Kivenkyytiä haluttiin brändätä siten, että Kivenkyyti on jatkossa pelkästään kutsuliikennettä. Muut linjat, jotka alun perin ovat olleet Kivenkyytiä, ovat saaneet linjanumerot ja ovat nykyisin osa normaalia joukkoliikennettä, Korteniemi selvittää.

Hän kertoo myös, että Uudenmaan joukkoliikennesivustoja ei enää kunnan osalta päivitetä. Ajantasaiset joukkoliikenteen aikataulut löytyvät liikennöitsijän sivuilta, joihin on linkki myös kunnan nettisivuilla.

– Lipputuotteiden hintojen osalta on sen sijaan päivitetty kunnan nettisivuja.

Kehätielle ensimmäiset vuorot

Nurmijärven joukkoliikenteen linjoihin tulee pieniä muutoksia loppiaisen jälkeen 7.1.2021 alkaen.

Uutta on mm. uusi vuoro arki-iltojen ruuhka-aikaan 455A-linjalle Helsinki – Klaukkala – Mäntysalo.

Lisäksi Lepsämän aikatauluihin tulee pieniä muutoksia ja Hyvinkään aikatauluihin tulee pieniä muutoksia sekä reitistä jää Nopon lenkki kokonaan pois.

Myös marraskuussa avatulle Klaukkalan kehätielle siirtyvät ensimmäiset joukkoliikennevuorot, kun osa arkipäivinä liikennöidyistä linjan 56 autoista korvataan uudella linjalla 55. Linja 55 liikennöi Klaukkalan matkakeskus – Kirkkotie – Klaukkalan kehätie – Perttula – Uotilan koulutie – Nurmijärvi.

Lopen aikatauluihin tulee myös muutoksia, jonka myötä odotusajat vähenevät ja matka-aika nopeutuu.

– Viikonlopun vuoroihin tulee myös aikataulumuutoksia. Haluamme antaa Havumäentien asukkaille viikonloppurauhan, joten jatkossa vuorot eivät käy viikonloppuisin Havumäentien kääntöpaikalla. Viikonloppuisin vuorot lähtevät ja saapuvat uudelta Vuorenhaltijantien pysäkkiparilta, Korsisaari tiedottaa.

Loput muutokset voi tarkistaa Korsisaaren verkkosivuilta, reittikarttapalveluista tai Matkahuollon aikatauluhausta.

Mainos: LähiTapiola Uusimaa

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut