Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Bussilippuihin ja –vuoroihin muutoksia vuodenvaihteessa – huomioi nämä Nurmijärven joukkoliikenteessä

Nurmijärven joukkoliikenteeseen tulee vuodenvaihteessa muutamia muutoksia niin linjojen kuin bussilippujen osalta.

Teknisen lautakunnan päätöksellä Nurmijärvi ei ole enää ensi vuoden alusta lähtien mukana Keski-Uudenmaan seutulipussa, vaan Matkahuollon Keski-Uudenmaan seutulippu poistuu käytöstä tämän vuoden loppuun mennessä.

Kunnan liikenneinsinööri Pia Korteniemen mukaan tämän ei pitäisi olla merkittävä muutos, sillä kyseistä lipputuotetta on ostettu melko vähän nurmijärveläisten keskuudessa.

– Sellainen käsitys on, että kyseistä lipputuotetta käytetään pääasiassa kunnan sisäisissä matkoissa sekä matkoihin Hyvinkään suuntaan.

– Kunnan sisäisissä matkoissa voikin käyttää Nurmijärvilippua, joka maksaa saman verran kuin Keski-Uudenmaan seutulippu. Samalla lipulla voi matkustaa aina Hyvinkäälle asti, Korteniemi vinkkaa.

Lisäksi tekninen lautakunta päätti lokakuun kokouksessaan, että Nurmijärven sisäisen nuorisolipun matkustusaluetta laajennetaan Hyvinkäälle marraskuun 2020 alusta alkaen. Näin ollen nuorisolipun hinnalla saa matkustaa kunnan sisäisiä matkoja tai Hyvinkäälle.

Matkahuollon lipputuotteiden käyttäjien on hyvä huomioida myös Keski-Uudenmaan, Itä-Uudenmaan ja Kanta-Hämeen liikenteissä käytössä olevien kaupunki- ja seutulippujen uudet lipputuotteet.

Uudistus koskee Nurmijärven lisäksi Askolaa, Hausjärveä, Hyvinkäätä, Janakkalaa, Järvenpäätä, Lapinjärveä, Loppea, Loviisaa, Mäntsälää, Myrskylää, Pornaista, Pukkilaa, Riihimäkeä ja Tuusulaa.

Muutos tarkoittaa sitä, että vanhaa matkakorttia ei voi enää ladata 31.12.2020 jälkeen. Sen sijaan nykyisellä matkakortilla olevat kaupunki- ja seutuliput voi käyttää loppuun lipun voimassaoloaikana. Tämän jälkeen kaupunki- ja seutumatkakortit tulee kuitenkin vaihtaa uusiin matkakortteihin.

Lisätietoja kortin uusimisesta voi katsoa Matkahuollon verkkosivuilta.

Pia Korteniemi kertoo Nurmijärven sisällä matkaaville tiedoksi, että Kivenkyytiin on tehty pieni muutos, ja jatkossa Kivenkyyti on pelkkää kutsuliikennettä.

– Kivenkyytiä haluttiin brändätä siten, että Kivenkyyti on jatkossa pelkästään kutsuliikennettä. Muut linjat, jotka alun perin ovat olleet Kivenkyytiä, ovat saaneet linjanumerot ja ovat nykyisin osa normaalia joukkoliikennettä, Korteniemi selvittää.

Hän kertoo myös, että Uudenmaan joukkoliikennesivustoja ei enää kunnan osalta päivitetä. Ajantasaiset joukkoliikenteen aikataulut löytyvät liikennöitsijän sivuilta, joihin on linkki myös kunnan nettisivuilla.

– Lipputuotteiden hintojen osalta on sen sijaan päivitetty kunnan nettisivuja.