Keusote aloittamassa koronarokotteiden jaon viikolla kaksi – "Kannustamme kaikkia, joille se on mahdollista, ottamaan rokotteen"

Keusote on aloittamassa koronarokotteiden jaon viikolla kaksi. Jouko Tuomas-Kettunen

Ensimmäiset Suomessa asuvat saivat koronavirusrokotteet sunnuntaina 27.12.

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä tiedottaa, että rokotteiden käynnistymistä valmistellaan myös Keusotessa. Rokotukset käynnistyvät valtioneuvoston asetuksen määräämässä rokotusjärjestyksessä alkaen sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstöstä. Rokotusten odotetaan käynnistyvän viikosta kaksi, eli 11.1.2021 alkaen.

Kansalaisten koronarokotuksista ja ajanvarauksesta viestitään myöhemmin. Myös kansalaisten rokotusjärjestyksestä määrää valtioneuvosto.

– Kannustamme kaikkia, joille se on mahdollista, ottamaan rokotteen, kun oma vuoro tulee. Näin voimme vähitellen palata koko yhteiskunnassa turvallisesti kohti normaalia toimintaa, sanoo kuntayhtymän johtaja Pirjo Laitinen-Parkkonen tiedotteessa.

Keusote on valmistautunut aloittamaan rokotukset toimialueen sote-henkilöstöille ajanvarauksella kahdessa ensivaiheen rokotuspisteessä Hyvinkään sairaalassa (Sairaalankatu 1, 05850 Hyvinkää) ja Järvenpään uudessa sosiaali- ja terveyskeskuksessa, JUST (Lääkärinkuja 1, 04410 Järvenpää).

Näissä yhteisrokotuspisteissä rokotuksia antavat Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä ja Keski-Uudenmaan Työterveys Oy, sekä Hyvinkäällä myös HUS Työterveys. Saatavien rokotemäärien lisääntyessä uusia rokotuspisteitä avataan lisää.

Muiden työterveyshuoltojen mahdollisuutta osallistua rokotustoimintaan yhteisrokotuspisteillä selvitetään, Keusote tiedottaa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut