”Työnhakuprosessin kanssa ei tarvitse jäädä yksin” – Mia Nevalainen auttaa ihmisiä löytämään töitä

Yritys: Mia Nevalaisen Hi5-yritys auttaa ihmisiä löytämään töitä ja yrityksiä rekrytoimaan väkeä.

Mia Nevalainen aloitti yritystoiminnan marraskuun alussa. Erikoinen aika ei tuoretta yrittäjää huoleta. – Ensimmäiset viikot ovat olleet hyvin antoisia. Aika on mennyt nopeasti. Olen ollut hieman yllättynytkin, kuinka paljon kyselyjä ja yhteydenottoja on tullut. Mia Lagström

Mia Lagström

Klaukkalalaisen Mia Nevalaisen marraskuussa käynnistämä Hi5-yritys sai alkunsa tarpeesta.

– Olen työskennellyt aikuiskoulutuksen parissa ja huomannut, että ihmiset kaipaavat apua ja valmennusta työnhakuun. Varsinkin siinä vaiheessa, kun on lähettänyt ison pinon hakemuksia, voi epätoivo iskeä. Työnhakuprosessin kanssa ei tarvitse jäädä kuitenkaan yksin.

Nevalaisen mukaan työnhaku koskettaa suurta määrä ihmisiä. Enää ei mennä aikuisuuden kynnyksellä töihin ja olla siellä eläkepäiviin saakka.

– Nykyaikana ihmisellä on keskimäärin kolme työpaikkaa työuransa aikana.

Ihmiset kaipaavat elämäänsä muutosta. Myös maailmantilanne vaikuttaa. Koronan myötä moni on lomautettu, mikä on saanut ihmiset pohtimaan omaa tulevaisuuttaan, olisiko jotain muuta tarjolla.

– Elämän suuret käänteet saavat miettimään työuraa. Onko tämä sitä, mihin haluan aikaani käyttää?

Ja vaikka ei heti uskoisi, ei työpaikan vaihtaminen ole Nevalaisen mukaan edes vaikeaa. Sormi voi vain mennä suuhun, jos edellisestä työhakuprosessista aikaa.

– Nykyaikaiset rekrytointiprosessit voivat olla vieraita tai ei tiedetä, millaisia koulutusvaihtoehtoja on tarjolla. Mahdollisuuksia on, mutta ihmiset eivät osaa niitä hakea.

Työnhaku on myös muuttunut viimeisen parinkymmenen vuoden aikana. Hakemuksia ei kirjoiteta enää käsin, vaan hakuprosessi on muuttunut sähköiseksi.

– Rekrytointilomakkeet saatetaan kokea vieraiksi, miten erottaudun, kun hakijoita on satoja. Tärkeintä työnhaussa onkin se, että osaa tuoda omaa osaamistaan esille ja erottautua muista hakijoista.

Nevalainen muistuttaa myös koulutuksen mahdollisuudesta. Uuden ammatin hankkiminen ei tarkoita tänä päivänä sitä, että pitäisi irtaantua työelämästä koulunpenkille 3–5 vuodeksi. Nykyään voi opiskella työn ohessa.

– Voin auttaa hakemuksien tekemisessä, alavalinnoissa ja neuvoa, miten töitä tai koulutusta voi lähteä hakemaan. Apua ja neuvoja saa joko puhelimitse tai verkon kautta tai sitten voimme tavata henkilökohtaisesti. Tapaamisia voi olla yksi tai useampia asiakkaiden tarpeiden mukaan. Yritykseni ei ole tiettyyn paikkaan sidottu, vaan toimin valtakunnallisesti.

Työmarkkinoille liikkuvat työntekijät ovat tuoneet haasteita myös yrittäjille, miten pitää kiinni hyvistä työntekijöistä, mitkä ovat yrityksen kilpailuvaltit. Nevalaisen yritys antaa apua ja neuvoja myös yrityksille heidän rekrytointiprosessissaan.

– Voin hoitaa siitä osan tai auttaa kaikessa: auttaa työpaikkailmoituksen teossa, käsitellä hakemuksia ja haastatella työnhakijoita.

Apua työnhakuun ja rekrytointiin

Hi5 aloitti toimintansa marraskuussa

Hi5 on tänä syksynä Klaukkalassa perustettu yritys, joka auttaa niin yksityisiä henkilöitä kuin yrityksiä.

Hi5 palvelee valtakunnallisesti.

Yksityisille yritys antaa apua ammatinvaihdossa, uuden työpaikan hankkimisessa, hakemuksien tekemisessä, koulutuspaikan löytämisessä.

Yrityksiä Hi5 auttaa rekrytointiprosessissa, kuten hoitaa työpaikkailmoitukset, auttaa hakemusten käsittelyssä ja työhaastatteluiden tekemisessä.

Yrityksen perustaja ja omistaja on aikuiskouluttajana ja koulutusasiantuntijana aiemmin työskennellyt Mia Nevalainen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut