Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Pitkä säästölista tulossa pian käsittelyyn – vielä ehdit kysyä kunnan talouden tasapainoitussuunnitelmista

Nurmijärveläisillä on nyt mahdollisuus kysyä kunnan talouden tasapainoitussuunnitelmista.

Nurmijärven kunnan taloustilanne on heikentynyt niin merkittävästi, että kunnassa joudutaan nyt pohtimaan tiukkaan säästökohteita.

Valtuuston on määrä päättää 27.1. NUUKA-toimenpidesuunnitelmasta, jonka vaikutukset näkyvät konkreettisesti kuntalaisten arjessa.

Jos toimenpiteet toteutetaan suunnitelman mukaisesti, niin vaikutuksia tulee kunnan työntekijöiden lisäksi mm. pikkulapsiperheisiin, kouluikäisiin, autoilijoihin ja muiden kunnallisten palveluiden käyttäjiin. Lisäksi näillä näkymin esitetään kunnallisveronkorotusta 20,25 prosenttiin.

Kunnan viraltijoiden laatima alkuperäinen NUUKA-toimenpidesuunnitelman luonnos julkaistiin marraskuussa, mutta sen jälkeen lautakunnat ovat tuoneet omat näkemyksensä asiasta esiin. Kunnanhallituksen on määrä antaa lausuntonsa suunnitelmista 18.1.

Kunta haluaa nyt kuulla etukäteen kuntalaisten mietteitä NUUKA-suunnitelmista, ja sitä varten kunta järjestää 12.1. vuorovaikutuksellisen NUUKA-infon.

Tilaisuutta varten kuntalaiset voivat lähettää etukäteen kysymyksiä kunnan talouden sopeuttamisesta. Kysymykset tulee lähettää 7.1. mennessä uusien NUUKA-teemasivujen kautta. Uusi NUUKA-teemasivu löytyy verkosta osoitteesta www.nurmijarvi.fi/nuuka.

Infotilaisuus lähetetään suorana tiistaina 12.1. klo 17 alkaen samassa osoitteessa ja se on katsottavissa myös jälkikäteen.

Keskusteluun voi myös osallistua lähetyksen aikana lähettämällä WhatsApp- tai tekstiviestejä numeroon 040 317 2700.