Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Koettelemusten vuosi 2020 saa päätöksen arvoisessaan säässä – Uudellamaalla näyttää tältä

Uudenvuoden sää näyttää pilviseltä ja ajoittain sateiselta. Lämpötilat pysyttelevät viikonloppuun asti plussan puolella.

– Torstaina on pilvistä ja ehkä heikkoja sateita vielä tulee. Sade tulee räntänä tai vetenä, kertoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Helena Laakso.

Sateita voi tulla vielä torstaina illalla ja alkuyönä. Yöllä sää poutaantuu.

Perjantaina sää ei Laakso mukaan paljoa muutu. Lämpötila on edelleen plussalla.

– Lauhaa ja pilvistä ja heikkoja sateita uudenvuodenpäivänä.

Ilmatieteen laitos ei ole antanut Uudellemaalle mitään varoituksiakaan uudeksivuodeksi. Kaakosta on nousemassa lumisadealue, josta voi sataa hieman lunta osaan Uuttamaata, mutta Laakson arvion mukaan ei pääkaupunkiseudulla asti.

Rannikolla maa on tällä haavaa mustana, mutta Uudenmaan pohjoisosissa, kuten Hyvinkäällä on vielä tänään keskiviikkona yksitoista senttiä lunta.

– Viikonloppuna sitten vähän kylmenee. Lämpötila laskee pakkaselle ja ensi viikko näyttää kylmemmältä kuin tämä viikko, Laakso selvittää.

Se, päästäänkö kunnolla pakkaselle riippuu kuitenkin pilvisyydestä. Jos on kovin pilvistä, pakkanen menettää parhaimman teränsä.