Juuri nyt: Koronarajoitukset ja suositukset jatkuvat Nurmijärvellä ja Keusoten alueella tammikuun loppuun – alue edelleen kiihtymisvaiheessa

Krannilan tekojää pysyy toistaiseksi suljettuna. Ulkojäiden osalta rajoituksista tiedotetaan lisää tiistaina 5.1. Riikka Laine

Riikka Laine

Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä on päivittänyt koronarajoituksiaan ja -suosituksiaan.

Rajoitukset ja suositukset säilyvät lähes samoina kuin tähänkin asti. Rajoituksista on kerrottu kootusti täällä.

Uudenvuodenaattona tehty päätös rajoitusten jatkumisesta on voimassa 31.1.21 saakka.

Ainut muutos Keusoten suosituksissa ja rajoituksissa on se, että Keusote suosittelee siirtymään etäopetuksesta osittaiseen etäopetukseen lukioissa ja ammatillisessa koulutuksessa 7.1.21 alkaen.

Nurmijärvellä yksi eniten puhuttaneista rajoituksista on Krannilan tekojään pitäminen suljettuna. Jää ehti olla vajaan viikon avoinna, kun se suljettiin marraskuun lopussa Keusoten suosituksesta.

Nyt Keusote ilmoittaa, että ulkojääkenttien rajoituksista päätetään ja viestitään 5.1.21.

Muilta osin suositusten ja rajoitusten jatkosta viestitään ennen 31.1.21 sekä aina tarvittaessa, kun tilanne muuttuu.

Keusoten alue edelleen kiihtymisvaiheessa

Keusote perustelee tiedotteessaan koronarajoitusten ja suositusten voimassa olon jatkoa sillä, että edelleen sote-kuntayhtymän alue täyttää kiihtymisvaiheen kriteerit ja on leviämisvaiheen kynnyksellä.

Keusoten alueella koronatartuntojen ilmaantuvuus on tällä hetkellä 48 / 100 000 / 14 päivää. Koronatartunnat ovat Keusoten alueella laskusuunnassa, mutta merkittävä osa todetuista koronavirustartunnoista ei ole jäljitettävissä, jonka vuoksi rajoituksia edelleen kohdentaan laajasti eri tilanteisiin, joissa ihmiset kokoontuvat yhteen.

– Koronasuosituksissa noudatetaan STM:n toimintasuunnitelmaa Covid-19-epidemian hillinnän hybridistrategian toteuttamiseksi tammi-toukokuussa 2021, sekä huomioidaan alueemme lähikuntien tilanne.

– STM:n ohjeen mukaan alueellisilla, oikea-aikaisilla ja riittävän kattavilla toimilla sekä tehokkaalla testauksella ja tartunnanjäljityksellä voidaan hillitä epidemian leviämistä. Suositusten ja rajoitusten vaikutukset epidemiatilanteeseen ja etenkin sairaala- ja tehohoidon tarpeeseen tulee näkymään vasta muutaman viikon viiveellä. Rajoitustoimenpiteitä ei saa myöskään purkaa ennenaikaisesti, vaan suosituksia ja rajoituksia tulee lieventää harkiten, jotta uusia tartuntaryppäitä ei pääse syntymään, Keusoten tiedotteessa todetaan.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut