Koronatartuntojen määrä laskussa – Nurmijärvellä edelleen Keusoten alueen suuriin ilmaantuvuus

Kuvituskuva. Riikka Laine

Riikka Laine

Nurmijärvellä todettiin vuoden viimeisellä viikolla 10 uutta koronavirustartuntaa.

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on todettu Nurmijärvellä sunnuntai-iltaan mennessä 294.

Viimeisen kahden viikon aikana Nurmijärvellä on todettu yhteensä 26 koronavirustartuntaa.

Kahden viikon tartuntamääriä tarkastellessa koronan ilmaantuvuus on Nurmijärvellä vielä Keusoten suurin.

Järvenpäässä on todettu kahden viikon aikana 25 tartuntaa, Hyvinkäällä 16, Tuusulassa 11, Pornaisissa 2 ja Mäntsälässä 2.

Keusote tiedotti viime viikon lopussa jatkavansa koronarajoituksia ja -suosituksia tammikuun loppuun saakka.

Tiedotteessa myönnetään, että tartunnat ovat Keusoten alueella laskusuunnassa, mutta edelleen alue täyttää kiihtymisvaiheen kriteerit ja on leviämisvaiheen kynnyksellä.

– Merkittävä osa todetuista koronavirustartunnoista ei ole jäljitettävissä, jonka vuoksi rajoituksia edelleen kohdentaa laajasti eri tilanteisiin, joissa ihmiset kokoontuvat yhteen, Keusote kertoi tiedotteessaan.

Ainut muutos Keusoten suosituksissa ja rajoituksissa on se, että Keusote suositteli siirtymään etäopetuksesta osittaiseen etäopetukseen lukioissa ja ammatillisessa koulutuksessa 7.1.21 alkaen.

Nurmijärven lukion Kirkonkylän ja Rajamäen toimipisteiden opiskelijat siirtyvätkin Keusoten suositusten mukaisesti etäopetuksesta osittaiseen lähiopetukseen joululomilta paluun jälkeen, alkaen 7.1.2021 ja jatkuen 9.2.2021 asti. Myös Arkadian lukiolaiset jatkavat osittaisessa etäopetuksessa.

Ulkojääkenttien, aikuisten taiteen perusopetuksen, vapaan sivistystyön ja aikuisten perusopetuksen tilannetta on tarkoitus arvioida uudelleen 5.1., ja sen jälkeen asiasta tiedotetaan uudelleen.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut