Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Syyte: Julman paloittelumurhan uhria yritettiin tappaa jo aiemmin, jengitiloissa kuolemaa edelsi sormen leikkaaminen ja ampuminen sukuelimeen

Heinäkuussa tehdyn niin sanotun paloittelusurman oikeuskäsittely alkoi tänään maanantaina.

Syyttäjä esittää kolmelle miehelle tuomiota murhasta, jonka epäillään tapahtuneen moottoripyöräkerhon tiloissa Helsingissä heinäkuun lopussa 2020.

Lisäksi avunannosta tekoon epäillään yhtä miestä ja rikoksen peittelystä useampaa henkilöä. Rikoksen tekijöiden suojelijat olivat muun muassa pesseet kerhotiloista uhrin verta ja hävittäneet valvontakameran tallenteet.

Uhri oli haastehakemuksen mukaan kutsuttu kerhotiloihin selvittelemään velkoja.

Kun kaksi murhasta epäiltyä oli saapunut paikalle, uhria oli alettu pahoinpidellä. Väkivalta on epäilyn mukaan ollut julmaa: uhrilta on muun muassa leikattu sormi lähes irti ja häntä on ammuttu ilma-aseella kaulaan sekä sukuelimeen. Kuolinsyy on ollut teräaseen isku rintaan.

Uhrin kuoleman jälkeen hänen ruumiinsa on haastehakemuksen mukaan paloiteltu ja laitettu jätesäkkeihin sekä matkalaukkuun. Tästä teosta epäilty on eri mies kuin murhasta epäillyt.

Yhden murhasta epäillyn epäillään myös törkeästä pahoinpitelystä, jolla hän haastehakemuksen mukaan olisi yrittänyt estää murhan todistajaa kertomasta tapahtumista.

Haastehakemuksen mukaan yksi murhasta epäillyistä oli yrittänyt tappaa uhrin jo viikkoa ennen murhaa. Tällöin uhri oli ollut pyöräilemässä, kun häntä kohti oli ammuttu kahdesti autosta.

Teoista epäillyiltä on saapunut Helsingin käräjäoikeuteen vastauksia haastehakemukseen, mutta ne eivät tällä hetkellä ole julkisia.

Muokatu 4.1.2021 klo 15.25: Korjattu jutun alusta muotoilu syyttäjä on jättänyt haastehakemuksen muotoon käsittely alkoi.