Ensilumilatu auki mahdollisimman nopeasti – ulkokenttien jäädytys jo käynnissä

Mikäli Keusote ei rajoita ulkojääkenttien käyttöä, Nurmijärven kunta pyrkii avaamaan ulkojääkentät ja Kirkonkylän tekojääradan mahdollisimman nopeasti. Riikka Laine
Taina Joutsen

Taina Joutsen

Kunta pyrkii avaamaan ensilumiladun Parkkimäkeen mahdollisimman nopeasti. Lisäksi kunta on aloittanut ulkojääkenttien jäädytyksen. Näin kerrotaan Nurmijärven kunnan asiasta antamassa tiedotteessa.

Sekä latujen että ulkojäiden reaaliaikaista tilannetta voi seurata uudesta palvelusta osoitteesta nurmijarvi.sometec.fi.

Viime päivinä sataneen lumen määrä on tiedotteen mukaan mahdollistanut latupohjien tamppaamisen, mutta se ei vielä riitä varsinaisten latujen ajamiseen.

– Latujen ajaminen vaatii vielä suurin piirtein toisen samanlaisen lumimäärään pohjan päälle, jotta lunta riittää uran aikaansaamiseksi, tiedotteessa sanotaan.

Nurmijärven kunta pystyy kuitenkin tällä viikolla olosuhteiden puolesta aloittamaan lumen lähisiirron Krannilan tekojäältä kertyneestä lumesta Parkkimäkeen (Urheilutie, Nurmijärvi), johon pyritään tekemään mahdollisimman nopeasti lyhyt ensilumenlatu.

Ulkojäiden jäädytys on aloitettu kunnassa tänään 4. tammikuuta. Tavoitteena on, että ne olisivat käyttökuntoiset ensi viikkoon mennessä.

Vt.liikuntapäällikkö Kalle Kosken mukaan ulkojäät on jaettu ykkös- ja kakkosprioriteetin kenttiin. Ykkösprioriteettiin kuuluvat koulujen yhteydessä olevat kentät, kakkosprioriteetin kenttiä taas ovat ns.sivukentät.

– Urakoitsijat ovat jo päässeet jäädyttämään kaikkia kenttiä, ja kun kelit ovat tällaiset ja aikaa on, kaikki jäät saadaan kuntoon melko samanaikaisesti, Koski sanoo.

Kirkonkylän tekojäärataa on Kosken mukaan huollettu monestakin syystä koko talven ajan.

– Yksi syy on se, että tekojäärata voitaisiin avata saman tien jos lupa terveysviranomaiselta saadaan. Mikäli tuo lupa saadaan huomenna, tarkoitus on, että tekojäärata päästään avaamaan tällä viikolla, Koski sanoo.

Tekojääradan avaamiseen vaikuttaa hänen mukaansa muun muassa se, kuinka työntekijöiden työvuoroja pystytään muuttamaan.

Alueen terveysviranomainen Keusote päättää ulkojääkenttien käyttörajoituksista tiistaina 5. tammikuuta, jolloin myös Nurmijärven kunta tiedottaa omista toimistaan tarkemmin.

Nurmijärven kunnan ylläpitämien hiihtolatujen ja ulkojääkenttien tilanteen, reittitiedot ja mahdolliset häiriöt voi tarkistaa kunnan uudesta palvelusta osoitteesta: nurmijarvi.sometec.fi

Kunta tiedottaa hiihtolatuihin, ulkojääkenttiin ja muihin liikuntapaikkoihin liittyvistä asioista kotisivuillaan www.nurmijarvi.fi.

Myös Hyvinkään kaupunki on sanomalehti Aamupostin mukaan aloittanut jo omien ulkokenttiensä jäädyttämisen.

Juttua päivitetty 4.1. klo 15.05: Ulkokenttiin liittyvää tietoa lisätty.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut